Actualitate

(FOTO&VIDEO) Drogați la volan pe șoselele din Buzău! Ce face poliția

Acțiune în forță a polițiștilor din Buzău, care au intensificat în ultima vreme activitățile de control ce au în prim-plan persoanele care consumă substanțe cu efect halucinogen, acțiune care este în același timp una de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise. De altfel, controalele de acest fel sunt tot mai frecvente, în consecință și numărul celor depistați este în creștere.

Astfel, polițiștii au făcut, în ultimele zile, 490 de teste cu aparatele etilotest şi drugtest, iar în timpul acţiunilor au fost depistaţi de către poliţiştii Biroului Rutier șoferi care consumaseră substanțe psihoactive. 3 bărbați cu vârste cuprinse între 21 şi 37 de ani, toţi din municipiul Buzău,
au fost depistați pozitiv la testarea cu aparatul DrugTest. Acesta a indicat valori pozitive pentru cocaină şi cannabis. În toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, iar buzoienii au fost duși la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

În plus, poliţiştii au verificat şi legitimat peste 300 de persoane şi au oprit în trafic pentru control aproximativ 300 de autovehicule. Totodată, echipajele din teren au verificat peste 20 de unităţi comerciale. În cazul unui tânăr de 23 de ani din Gherăseni,  în autoturismul acestuia a fost găsit un recipient care conţinea substanţe susceptibilie a fi psihoactive. Respectivul recipient a fost confiscat şi predat polițiștilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate.

Poliţiştii au întocmit 12 dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier. Dintre toți șoferii despre care polițiștii spun că au comis fapte penale, se detașează un tânăr din Berca. Acesta este acuzat de un cumul de infracțiuni: „şoferul” nu are permis de conducere, autoturismul pe care îl conducea era furat și, în plus, era și băut, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.