Actualitate

(FOTO&VIDEO) Hei-rup muncitoresc înainte de 1 mai. Asfaltări când e haosul mai mare în trafic

Rețelele de socializare sunt pline, în ultima vreme, de nemulțumirile buzoienilor cu privire la aglomerația care de câteva săptămâni le dă mari bătăi de cap. Șanțurile săpate în carosabil pentru canalizările subterane au făcut ca zona Bazar să fie extrem de aglomerată, deoarece șoferii sunt nevoiți să reducă mult viteza, iar astfel se formează coloane interminabile de mașini. Practic, pe șoferi îi supără pe de o parte timpul exagerat pe care sunt nevoiți să îl petreacă în trafic, dar și eventualele probleme tehnice pe care le pot avea la mașini din cauza gropilor din carosabil.

„Mai bine lăsau pământul ala pe care il puneau in fiecare noapte cu lopata decat Șanțuri de 20cm de se formează coada de zeci de masini pentru ca nu poti trece mai tare de 5km/h pt ca rupi masina…Cat de greu ar fi sa ‘remedieze’ provizoriu sa se poate circula normal pe o strada atat de intens circulată..?”, a postat un buzoian pe grupul Info Trafic.

„uitati cum se circula de la clubul politistilor spre Micro 5,urmare a santurilor asfaltate pe jumate”

Info Trafic

Cum firma care trebuia să se ocupe de astuparea gropilor și readucerea carosabilului la stadiul inițial a tot amânat intervențiile, ceea ce i-a pus pe șoferi la grea încercare și a înroșit traseele de pe Waze, astăzi s-a luat decizia ca lucrarea să fie preluată de societatea primăriei, Urbis Serv. Astfel, echipe de muncitori au fost mobilizate în tot orașul pentru a astupa șanțurile situate în intersecțiile semaforizate.

„Astăzi am preluat noi contractul de la cei care aveau obligația de a reface carosabilul după lucrările la sistemul de management al traficului. Nu pot fi tolerate astfel de întârzieri! Toate echipele de asfaltare ale Urbis Serv SRL au fost dislocate din șantierele aflate în lucru pentru refacerea carosabilul si asfaltarea șanțurilor rămase. Până mâine va fi refăcut stratul de asfalt în toate zonele cu probleme”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe Facebook.

Autoritățile estimează că până mâine, șanțurile vor dispărea, iar stratul de asfalt din toate zonele cu probleme va fi refăcut, iar pentru ca pe viitor să se evite astfel de probleme, care îi afectează pe șoferi și generează blocaje în trafic, municipalitatea buzoiană spune că va lua măsuri.


viceprimar Ionuț Apostu

În contextul lucrărilor de astupare a șanțurilor săpate pe mai multe străzi din oraș, precum Alexandru Marghiloman sau în zona Obor, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență sau să evite zonele respective.