După trei luni de vacanță, revenirea în bănci sau la catedră este însoțită, inevitabil, de multe întrebări, dar și de emoții. Pentru acest moment se fac pregătiri de cel puțin o lună, dar tot mai sunt unele de pus la punct. Unele școli nu pot obține autorizație sanitară pentru că în comune nu e apă potabilă, în alte localități problema transportului e încă nerezolvată.
Și, în timp ce autoritățile locale, împreună cu responsabilii școlilor, caută soluții, pentru elevi și preșcolari încep emoțiile, chiar din prima zi. Cele mai mari sunt în cazul bobocilor. Dimineață, la grădinița Boboceii din cartierul Micro 3, după ce au răzbătut prin aglomerația de mașini din fața unității, câțiva părinți au recunoscut că au emoții mai mari decât copiii lor aflați în prima zi de grădiniță.
Școlile au ales ore diferite pentru deschiderea noului an de învățământ. De pildă, la Școala generală numărul 11 din Buzău, unitatea cu cel mai mare număr de elevi, i-a chemat dimineață pe elevii din clasele primare și după prânz pe elevii de gimnaziu. La fel au procedat și alte școli mari din oraș.
Colegiul B.P. Hașdeu i-a convocat pe elevi în careu, la ora 9,30. Pe scenă au urcat conducerea unității, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și Poliției, prefectul Daniel Țiclea și viceprimarul Ionuț Apostu. Hașdeienii nu s-au dezmințit nici în acest an. Pentru ei, apartenența la un colegiu de elită, aflat în top 10 al celor mai bune licee din țară (după rezultatele de la Evaluare Națională), este o chestiune de blazon, de care fiecare elev este conștient. De altfel, spiritul de campioni este insuflat și prin discursurile care se țin în momentele festive cum este și cel de astăzi. În deschideresa noului an, au fost evocate cele 87 de participări la olimpiade naționale și internaționale, și cele 46 de diplome obținute de olimpici.
Noile criterii de acordare a burselor, deschid o nouă competiție pentru cei mai buni liceeni ai Buzăului. Anul acesta, doar 30 % dintre ei vor obține burse.
Adaugă comentarii