Actualitate

(FOTO&VIDEO) Mesajul transmis de polițiști tinerilor dornici de distracție: ”Vă puteți simți bine și fără droguri!”

Polițiști și jandarmi vor acționa, zilnic, în acest sfârșit de săptămână, în Parcul Marghiloman acolo unde sunt așteptați numeroși tineri, cu ocazia desfășurării festivalului “Buzăul lui Marghiloman”. Polițiștii stau de vorbă cu tinerii și le dau sfaturi pentru a-i ajuta să stea departe de necazuri și să se bucure în liniște de muzica bună din parc.

O atenție deosebită este acordată prevenirii consumului de droguri. Încă de la deschiderea festivalului, polițiștii au fost prezenţi în Parcul Marghiloman şi au desfăşurat  activităţi informativ-preventive. Pentru o mai bună înțelegere a efectelor negative pe care substanțele psihoactive le au atât asupra corpului, cât și asupra psihicului,au fost folosiți ochelarii tematici,cei care simulează efectele drogurilor.

În plus, polițiștii i-au sfătuit pe tineri să adopte un comportament preventiv atunci când se află în locuri aglomerate pentru a nu deveni victime ale hoților din buzunare, întrucât un comportament caracterizat de neglijență ,,ajută” la comiterea unei astfel de infracțiuni.        

”Vă puteți simți bine și fără droguri!” este mesajul transmis de oamenii legii tinerilor dornici de adrenalină și distracție pe cinste.

Polițiștii recomandă buzoienilor să nu consume băuturi alcoolice în exces, să nu se lase antrenați în conflicte și să nu consume droguri!

  • – Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!
  • – Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!
  • – Nu îți dovedești curajul sau bărbăția consumând droguri; cel mult, dovedești că ești  o persoană slabă și influențabilă!