UPDATE 12:35 Nu mai puțin de 25 de suspecți vor fi aduși la DIICOT Buzău pentru audieri.
UPDATE: Surse citate de presa centrală susțin că cei doi profesori, concubini, care ar fi implicați în gruparea de traficanți de droguri destructurată astăzi de anchetatori ar fi fost coordonatorii afacerii. Aceleași surse spun că ar fi vorba despre un profesor de economie la școli din Buzău și Pătârlagele, celălalt fiind psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz.
ȘTIREA INIȚIALĂ: Informații uluitoare sunt scoase la iveală de o amplă acțiune derulată de DIICOT și polițiști pentru destructurarea unui grup infracțional organizat care se ocupa cu vânzarea de droguri de risc și mare risc. Doi profesori din Buzău s-ar afla printre persoanele suspectate că făceau rost de droguri de la dealeri din alte județe și apoi le vindeau clienților din municipiul Buzău. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre două cadre didactice care ar preda în municipiu. Unul dintre profesori ar preda la o școală specială, celălalt la un colegiu tehnic, spun surse șansanews.ro.
Grupul respectiv ar fi fost constituit din mai multe persoane din județul Buzău. Suspecții cumpărau droguri de la dealeri din alte județe, precum Vrancea, Brăila sau Teleorman. Făceau rost atât de droguri de mare risc, cât și de etnobotanice pe care apoi le vindeau în special în municipiul Buzău. Totul se desfășura online, fără ca traficanții și clienții să se întâlnească. Drogurile erau comandate prin intermediul unei aplicații criptate și plătite cu criptomonede.
“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți bănuiți, din județul Buzău, ar fi achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău.Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.
Mai departe, plasarea drogurilor se făcea fără ca traficanții și clienții să se întâlnească.
“Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției. La sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii.”
Adaugă comentarii