Actualitate

Funcție importantă din Spitalul Județean, ocupată după jumătate de an cât nu a vrut-o nimeni. Cine se încumetă

Spitalul Județean Buzău va avea, în sfârșit, director medical. De luni, chirurgul Ștefania Manolescu va ocupa postul pe care nimeni nu l-a vrut în ultimele 6 luni.

”De luni va fi numită ca director medical doamna Ștefania Manolescu, doctor chirurg specialist care a venit de doi ani în spitalul nostru. Avem o absență de 6 luni pe postul de director medical iar din 2014 e a șaptea numire pe acest post. S-au perindat destul de mulți directori medicali. M-am orientat asupra doamnei doctor pentru că e profesionistă, un medic tânăr, ambițios, sper că va rezista tuturor problemelor și eforturilor”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Presiunea pe care o implică acest rol, dar și faptul că medicul care acceptă provocarea ia un salariu mai mic decât încasa înainte  sunt factori care stau la baza refuzului multora de a accepta postul de director medical sau de a rămâne multă vreme în această funcție. În plus, un medic care ocupă acest post de conducere nu-și mai poate desfășura activitatea în program normal, ca înainte.

Ștefania Manolescu are 33 de ani, este din București, a terminat Facultatea de Medicină “Carol Davila”, iar rezidențiatul l-a făcut în cadrul Spitalului Floreasca din Capitală.

Lucrează în Spitalul Județean de Urgență Buzău din data de 1.07.2020, ca medic specialist chirurgie generală în secția Chirurgie Generală.