Actualitate

HAOS ÎN TRANSPORTUL ÎN COMUN! Distanțarea fizică, imposibil de respectat în autobuzele Trans Bus

Haos în transportul în comun din Buzău, în prima zi de școală. Dimineață, când copiii au revenit în bănci, autobuzele Trans Bus care circulă dinspre localitățile limitrofe către municipiul Buzău au fost supraaglomerate. Zeci de persoane s-au înghesuit în autobuze, fie pentru a ajunge la școală în municipiul Buzău, fie pentru a merge la serviciu, astfel că distanța de cel puțin 1,5 m între persoane a fost imposibil de respectat. Nemulțumiți, buzoienii au postat pe rețelele de socializare imagini din autobuzele pline cu călători.

S-a ajuns în această situație după ce, de la 1 februarie, Trans Bus a implementat un nou program de transport în comun. Practic, pe trasee au fost trimise mai puține autobuze, și la un interval de timp mai lung. Toate acestea pentru a putea menține sustenabile cheltuielile, în condițiile în care s-a solicitat majorarea subvențiilor cu care participă la transport fiecare comună. Pentru ca sumele cu care contribuie fiecare primărie să fie cât de cât acceptabile, cele două părți implicate în acest caz au ajuns la un consens: un nou program după care circulă autobuzele și mai puține mijloace de transport în comun trimise pe trasee. Consecințele reducerii numărului de autobuze s-au văzut astăzi: navetiștii au stat precum sardelele în autobuze, kilometri buni, deși suntem în plină pandemie, când distanțarea fizică este una dintre măsurile care trebuie neapărat respectate.

După aglomerația de astăzi, conducerea Trans Bus s-a întâlnit cu primarii din fiecare comună în care ajung autobuzele societății de transport în comun și au pus pe hârtie un nou plan de bătaie.

“M-am întânit cu domnii primari și am discutat punctual, pe fiecare traseu, pentru a găsi soluții. Am suplimentat anumite curse pe traseele ce vin spre Buzău și probabil mâine, poimâine, vom intra pe programul corectat. “, a declarat pentru șansanews.ro directorul Trans Bus, Gică Toader.

Gică Toader, director Trans BUs

“Lipsa finanțării a dus la această situație. Facem un transport de banii care sunt”

Vor fi suplimentate autobuzele pe anumite trasee, la orele de vârf, însă, spune Gică Toader, directorul Trans Bus, soluția este alta: intrarea Consiliului Județean în ADI Transport pentru a putea susține financiar transportul în comun în toate cele aproape 50 de localități în care operează Trans BUs.

Gică Toader, director Trans Bus

Între timp, primarii din comunele în care ajung autobuzele Trans Bus au început să anunțe noul program după care vor circula de miercuri, 10 februarie, mijloacele de transport în comun.

Mica Publicitate