Actualitate

IMAGINI INEDITE CU UN ALTFEL DE CULES! Ce fac pădurarii buzoieni în aceste zile

În plină toamnă, reprezentanții Direcției Silvice Buzău fac pregătiri pentru campaniile viitoare de împăduriri. În această perioadă iau la pas pădurile de foioase pentru a strânge semințele din care vor răsări puieții ce vor fi plantați ulterior în Munții Buzăului.

Regia Națională a Pădurilor prezintă pe pagina oficială de Facebook imagini de la Vintilă Vodă, din timpul unei astfel de acțiuni.

“ Colegii noștri de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă recoltează în această perioadă ghinde de gorun și jir de fag, semințe care vor fi semănate în Pepiniera Silvică Simileasca, pentru a obține puieții forestieri necesari în campaniile de împăduriri derulate de Direcția Silvică Buzău. Ocolul Silvic Vintilă Vodă recoltează anual circa 350 de kg semințe de fag și gorun din pădurile administrate.”

Ocolul Silvic Vintilă Vodă, unul din cele 7 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, administrează 9.689 ha păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 ha păduri aflate în alte forme de proprietate.

Direcția Silvică Buzău administrează 84.880 ha păduri, din care 66.727 ha păduri de stat.