Alertă Coronavirus Buzău

ÎNCĂ 26 DE BUZOIENI CONFIRMAȚI CU COVID-19. Cel mai mic pacient are 4 ani

Încă 26 de buzoieni au fost confirmați cu cororonavirus. Datele sunt furnizate sâmbătă de Direcția de Sănătate Publică și vizează noile îmbolnăviri pe ultimele 24 de ore.

Astfel, conform statisticilor autorităților județene, încă 26 de buzoieni au fost confirmați cu coronavirus, dintre care 2 pacienți au fost testați și diagnosticați în alte județe. Cel mai mic bolnav are 4 ani iar cel mai vârstnic are 71 de ani. Pacienții nou confirmați cu COVID-19 sunt fie buzoieni care s-au simțit rău și s-au prezentat la UPU unde li s-au făcut teste și s-au confirmat pozitiv, fie sunt contacți direcți ai unor cazuri deja diagnosticate. Sunt persoane din întreg județul, conform reprezentanților DSP Buzău.

Cu aceste noi cazuri, Buzăul ajunge de la debutul pandemiei la 1332 de cazuri de COVID-19, cu 698 de persoane vindicate și 38 decedate.

Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 70 de pacienti confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Între timp, conducerea DSP Buzău a reușit să convingă managerul spitalului CFR Galați, în subordinea căruia se află unitatea de la Buzău desemnată prin ordin de ministru să preia bolnavii COVID, să se apuce de treabă pentru a pune în aplicare decizia ministrului Tătaru. Astfel, după asigurarea tuturor circuitelor și a aprovizionării cu materialele și echipamentele necesare, spitalul CFR din Buzău va prelua din buzoienii cu forme ușoare de boală, care sunt acum izolați la domiciliu pentru că nu mai au locuri în spitale. În acest spital, un medic va face evaluarea acestor pacienți și va decide dacă bolnavii pot rămâne în continuare la domiciliu sau vor fi spitalizați.

Nu se știe însă când va sosi acest moment.