Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ÎNCĂ UN BEBELUȘ SE AFLĂ PE LISTA PACIENȚILOR COVID-19. Iată cifrele raportate de autorități

Coronavirusul continuă să afecteze persoane de toate vârstele. La Buzău, joi, 26 noiembrie, a fost diagnosticat cu COVID-19 încă un nou născut.

În total, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 85 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între o lună și 83 de ani. 16 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar alți 3 în unități sanitare din alte județe. Pe de altă parte, au fost raportate și două decese în rândul pacienților COVID-19.

  • DECES NR. 159: pacientă în vârstă de 75 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă astfel că, pe fondul patologiei asociate, survine decesul. Comorbidități: edem pulmonar acut cardiogen remis terapeutic.
  • DECES NR. 160: pacientă instituționalizată în vârstă de 87 de ani este testată conform metodologiei și confirmată cu SARS CoV-2. Se transferă la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se degradează progresiv, iar pe fondul vârstei și a comorbidităților, pacienta a decedat. Comorbidități: fibrilație atrială cu flutter, sechele infarct cerebral, insuficiență cardiacă.

Județul Buzăul numără 6260 bolnavi COVID-19, de la debutul pandemiei, și 160 de decese.