Actualitate

INCREDIBIL! Rondul de la Hanul lui Țintă, unde a fost pericol de explozie după ce o cisternă cu diluant s-a răsturnat, lăsat în beznă zile bune

Rondul de la intersecția DN1 B cu DN2E85, din zona Hanul lui Țintă, o intersecție în care s-au produs două accidente rutiere în doar 24 de ore, evenimente ce puteau avea urmări dintre cele mai grave, nu a fost iluminat în ultimele nopți. Într-o intervenție în direct la Focus Tv, comisarul șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău, a confirmat că rondul respectiv nu a fost iluminat corespunzător, astfel încât șoferii să fie atenționați la timp cu privire la apropierea intersecției. Comisarul șef Silviu Dinu a declarat la Focus Tv că administratorul drumului, cel care avea sarcina de a asigura semnalizarea zonei, a recunoscut că s-a confruntat cu probleme la sistemul de panouri solare folosit în rondul de la Hanul lui Țintă. Însă abia după ce polițiștii buzoieni au sesizat problema, oficialii de la Drumuri Naționale au mers pe teren pentru a rezolva problema.

“Din câte am înțeles, atât de la conducătorul auto al cisternei cât și de la cel al dubiței, a fost o problemă de iluminat, sau este și în prezent, ei sesizând prea târziu apropierea de această intersecție. Vechea sistematizare dintre DN 2 și DN 1 B punea mari probleme din punct de vedere al înscrierii pe DN 2 dinspre Ploiești, am avut multe accidente grave. S-a venit acum 4 ani cu această nouă sistematizare care a rezolvat problema accidentelor grave. Dar acum se pare că a fost o problemă a bateriilor care asigură sursa de curent la cele 6 reflectoare voltaice. Am luat legătura cu administratorul drumului, i–am solicitat verbal și scris să rezolve problema tehnică. Administratorul ne-a spus că a rezolvat problema iluminatului acolo în zonă. O să monitorizăm în această noapte (n.r. miercuri spre joi) dacă este măsura pusă în practică în mod corespunzător”, a declarat cms. șef Silviu Dinu.

Toată această situație i-ar putea aduce administratorului drumului, CNAIR, mai multe procese în instanță. Șoferii implicați în accidentele produse în rondul lăsat în beznă s-ar putea adresa instanței și ar putea cere despăgubiri.

“Se poate pune problema unor despăgubiri pe cale civilă întrucât este obligația administratorului drumului de a asigura iluminatul și tot ce înseamnă semnalizarea și presemnalizarea unei intersecții de asemenea anvergură”

Între timp, polițiștii din Buzău au decis să vină cu o nouă măsură pentru a evita înregistrarea unor alte evenimente nedorite în intersecția dintre DN1 B și DN2 E85.

“Noi am mai zis să venim suplimentar față de ceea există acum cu aplicarea unor marcaje transversale rezonatoare pentru a-i putea “trezi la viață” pe conducătorii auto și a-i atenționa cu privire la faptul că se apropie o intersecție sistematizată în sens giratoriu”, a precizat cms. șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău.