Actualitate

Intervenții chirurgicale cu laser, la Buzău. Aparat de ultimă generație, donat Spitalului Județean

Moș Nicolae nu a venit doar la copii, ci și la medicii din Spitalul Județean Buzău. Chirurgii care profesează la cel mai mare spital din județ au primit aparatură medicală ultra-performantă, care îi va ajuta să realizeze mult mai ușor intervențiile necesare.

Societatea General Membrane a donat Spitalului Județean de Urgență Buzău, pentru Blocul Operator, un echipament laser cu diodă Leonardo, în valoare de 190.566,60 lei. Noul echipament va da posibilitatea medicilor să realizeze intervenții minim invazive pentru tratarea unor afecțiuni precum bolile hemoroidale, ori fistule perianale și pilonidale.

„ Acest aparat nou sosit,  tip laser, este utilizat în bolile hemoroidale, tratamentul bolii variceale din insuficiența venoasă cronică, al fistulelor perianale și pilonidale. Este un echipament de ultima generatie pentru care am început pregătirea în ultimele luni și pe care o vom definitiva la inceputul anului viitor. Alături de colegii mei vom incerca sa valorificam la maxim potentialul acestui aparat, realizând intervenții minim invazive. Perfecționarea continuă și device-urile de ultimă generație ne ajută să oferim pacienților noștri un act chirurgical de calitate si o recuperare mult mai rapida”, a declarat dr. Răzvan Dedu, medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Generală și șef al Blocului Operator.

Nu este pentru prima dată când Blocul Operator este dotat cu apartură medicală performantă donată de firma respectivă. Anul trecut, aceeași societate a făcut o donație importantă pentru pacienți și medici, respectiv o platformă electrochirurgicală.

,,Apreciez mult gestul dumneavoastră și mulțumesc conducerii General Membrane pentru această donație importantă care creste nivelul tehnic al Blocului Operator, totul în beneficiul pacientului. Obiectivul  nostru este acela de a efectua un act medical profesionist, cu timpi de așteptare cât mai mici și cu rezultate eficiente pentru pacienți. Astfel de donații și sponsorizări ne ajută foarte mult, indiferent de valoare, acest lucru arată că devenim o comunitate puternică, care pune accent pe sănătate”, a subliniat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.