Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

INVESTIȚIE UNICĂ ÎN ROMÂNIA, FĂCUTĂ LA RÂMNICU SĂRAT! Urmează municipiul Buzău. Ce facilitate au locuitorii

Râmnicu Sărat este singurul oraș din țară care are platforme îngropate la care accesul se va face pe baza unei cartele, iar obiectivul va fi supravegheat video. În curând, astfel de platforme vor fi amenajate și în municipiul Buzău.

”Săptămâna aceasta au fost amplasate primele pubele subterane de colectare a deșeurilor. Acestea sunt amplasate în spatele fostului cinematograf, în spatele magazinului Victoria și în zona blocurilor turn din capătul centrului”, au anunțat autoritățile locale din municipiul Râmnicu Sărat.

Investiția a fost făcută de operatorul de salubrizare care a finalizat deja primele platforme urmând să fie date în folosință chiar săptămâna viitoare.

” Obligația noastră ca operator este de a investi în platforme îngropate în tot municipiul Râmnicu Sărat. Astfel, în câteva luni, toate cele 23 de platforme din oraș vor fi îngropate. Primele patru sunt deja gata și vor fi date în folosință în câteva zile. Zece vor fi gata până la finalul anului, iar restul până în luna mai 2021”, a spus Liviu Mocanu, director firma de salubrizare.

Platformele conțin patru fracții de colectare selectivă a deșeurilor, respective resturi menajere, deșeuri reciclabile, gunoi biodegradabil și sticlă. Însă, unicitatea acestor obiective este dată de faptul că sunt supravegheate video iar accesul se face pe baza unei cartele, asemenea celor de interfon.

Liviu Mocanu, director firma salubrizare

De avantajele acestui tip de platformă se vor bucura atât locuitorii orașului care vor scăpa de mirosul degajat de o platformă de gunoi obișnuită cât și pentru operatorul de salubrizare care, în acest mod, va împiedica furtul de pet-uri.

Liviu Mocanu, director firma salubrizare

Vestea bună este că astfel de platforme vor fi amenajate și în municipiul Buzău. Deocamdată din cele 130 de platforme de gunoi câte are orașul, 27 sunt îngropate, însă alte 51 sunt în plan de a fi amenajate în următoarea perioadă.Cele din urmă vor fi asemenea celor de la Râmnicu Sărat, cu supraveghere video și acces cu cartelă.

O platformă îngropată cu patru fracții, cu card și supraveghere video, costă 14 mii de euro, cu TVA.