Actualitate

JAF ÎN MUNȚII BUZĂULUI! Camioane încărcate cu lemne, trase pe dreapta de polițiști

Jaful continuă în pădurile din Buzău. Drept dovadă numeroasele transporturi ilegale de lemne descoperite de polițiști în ultimele zile.

La Lopătari au fost trase pe dreapta 3 camioane încărcate cu lemne, în cantitate de aproximativ 30 mc, având valoarea de 8.500 lei. Ulterior, polițiștii au depistat neconcordanțe în acte cu privire la proveniența lemnului.  Operatorul economic care a emis avizele de însoțire a mărfii a fost sancționat cu amendă conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

La Beceni, oamenii legii au depistat un bărbat de 35 de ani, din Lopătari, care transporta cu un camion aproximativ 10 mc lemne. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea documente de proveniență a materialului lemnos. Astfel, șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 6 000 lei.

Iar la Pietrosu, Costești, doi bărbați în vârstă de 41 și 49 de ani, ambii din Pârscov, au fost prinși în timp ce vindeau lemne. Având în vedere că niciuna dintre persoane nu este avizată pentru comercializarea de material lemnos, ambii buzoieni au fost amendați dar au rămas și fără lemne.

În total, în ultimele 2 zile, polițiștii au aplicat 55 de amenzi, în valoare de peste 17.700 de lei. Totodată au confiscate 55 de mc de lemne în valoare totală de peste 16.000 de lei. Au fost constatate și 2 infracțiuni prevăzute de Codul Silvic.