Actualitate

La Buzău continuă protestul angajaților TESA de la Spitalul Județean de Urgență

Minivacanța a trecut, iar bugetarii care au protestat în ultima perioadă au revenit la acțiunile revendicative. La Buzău continuă protestul angajaților TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Protestul la care iau parte economiștii, juriști, referenții de specialitate, muncitorii și alte categorii de personal din cadrul spitalului a început la ora 10 și continuă pînă la 12. În acest interval de timp, angajații spitalului din categoria personalului TESA protestează în fața unității medicale.
Sindicaliștii anunță că vor continua acțiunile de protest până vor fi luate măsuri concrete de majorare a salariilor personalului TESA din spitale.
Liderul SANITAS Buzău, Grațiela Constantin, spune că sunt mulți ani de cînd salariile personalului TESA nu au mai crescut, acestea fiind, la ora actuală, cele mai mici din sistem:

Proteste similare sunt, de altfel, și în alte spitale din țară. Mișcarea de protest este susținută de Colegiul Medicilor Buzău, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, precum și de cadrele medicale din Spitalul Județean. Buzau.
Medicul Doina Popescu, șefa secției de anatomie patologică a spitalului județean Buzău susține protestul persobnalului TESA și spune că fără aceștia nu se poate desfășura activitatea în nici o unitate medicală.

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că multe dintre solicitările personalului TESA sunt justificate și că se lucrează la găsirea unei soluții în ceea ce privește revendicările de natură salarială.