POLITICĂ

Liberalii și-au ales președintele. Care sunt peneliștii buzoieni care vizează funcții în cea mai mare structură de conducere a partidului

UPDATE: Președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, va candida duminică, 26 septembrie, pentru o funcție de memru BEX. Deputatul Avrămescu a confirmat pentru șansanews.ro că a decis să participe la Consiliul Național de duminică și să candideze pentru o funcție de membru în Biroul Executiv, cea mai mare entitate deliberativă de la nivel central a PNL.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ziua cea mai importantă pentru PNL s-a încheiat cu victoria lui Florin Cîțu care a devenit cu aproape 2900 de voturi noul președinte al liberalilor. Ludovic Orban a obținut cu aproape 1000 de voturi mai puțin, contabilizând în jur de 1900 de voturi.

După cum se știe, delegația buzoiană prezentă la Congresul de la Romexpo a avut drept mandat votarea moțiunii lui Cîțu, fapt care, în final, s-a dovedit o alegere inspirată, deși în forul decizional al organizației județene Buzău a PNL votul a fost nuanțat. De altfel, principalii lideri ai partidului au avut și ei păreri cu nuanțe, adică liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu, iar senatorul Vlad Pufu, președintele organizației municipale a PNL Buzău, pe Ludovic Orban.

Dacă la vârful partidului bătălia a fost tranșată la Congresul de sâmbătă, în ceea ce privește structurile colective de conducere de la Centru, vor fi alese în cadrul Consiliului Național de duminică, tot prin vot. Pentru Biroul Executiv Național, cea mai mare entitate deliberativă de la nivel central a PNL, candidează pentru funcția de mebru al BEX senatorul Vlad Pufu, președintele organizației municipale a PNL Buzău, în timp ce președintele filialei județene a PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a declarat pentru șansanews.ro că încă se mai gândește dacă va candida și el pentru un mandat în aceeași structură. Totodată, deputatul Avrămescu a adăugat că șeful organizației râmnicene, Ionuț Iuga, va candida pentru o funcție în Curtea de Onoare și Arbitraj.

Sâmbătă, PNL Buzău a deplasat la Congresul Național 67 de membri care au mers în Capitală, la cea mai importantă adunare liberală din acest an, după o campanie electorală internă de nu mai puțin de 4 luni.