Dorința de a avea propriul loc de parcare i-a făcut pe unii buzoieni să scoată din buzunar sume enorme. În unele situații, suma plătită pentru un spațiu în fața blocului depășește valoarea salariului minim pe economie. Din păcate, nu este vorba doar despre un singur caz, ci este vorba despre mai multe zone în care locatarii nu au avut încotro decât să ”se bată” pentru obținerea unui loc de parcare, deși, la final, au fost nevoiți să plătească bani grei. Primul exemplu este al unui buzoian care plătește pentru locul în care își lasă mașina, anual, o taxă de 5000 de lei. Valoarea a fost stabilită în urma unei licitații și este valabilă, conform contractului, timp de doi ani de zile. Cu alte cuvinte, acest locatar este obligat să plătească 10.000 de lei pentru a avea unde să-și parcheze mașina, în următorii doi ani.
Cel mai scump loc de parcare din municipiul Buzău se găsește pe strada Stejarului și, deși recunosc că totul a pornit de la lipsa locurilor de parcare din zonă, reprezentanții Primăriei spun că aici a fost vorba și despre neînțelegerile dintre doi locatari care au licitat același spațiu ajungându-se astfel la suma record de 5000 de lei!
Sume enorme vor plăti, tot timp de doi ani, și alți buzoieni care locuiesc pe aceeași stradă Stejarului, dar și pe strada Arinului. Aici, sunt locuri de parcare pentru care proprietarii autovehiculelor plătesc sume cuprinse între 900 și 3000 de lei, (strada Arinului) și 700 și 1800 (strada Stejarului).
Reprezentanții Primăriei Buzău recunosc că, în această zonă, este nevoie urgentă de crearea unor locuri de parcare și promit că în 2023 vor amenaja trei parcări supraterane. Până atunci, însă, cel puțin pentru cei doi ani, cât sunt valabile contractele, toți acei buzoieni cărora le-au fost atribuite deja locuri de parcare sunt obligați să-și achite taxele , dacă nu vor să-și piardă spațiile licitate.
Până în prezent, în municipiul Buzău au fost gestionate 8068 de locuri de parcare, dintre care, spun reprezentanții Primăriei, au fost atribuite 7889, restul de 179 fiind încă libere. Cum stă municipiul Buzău, în comparație cu alte orașe, după numărul locurilor de parcare, puteți citi aici.
Asta inseamna sa traiesti intr-un oras administrat minunat de catre un primar vizionar, un primar cu o vasta experienta de management, caruia ii pasa de cetatenii orasului pe care-l conduce.
Nu, glumesc, asta inseamna sa traiesti intr-un oras administrat de un cetatean care-a nimerit in functia de primar din greseala, care n-a fost in stare sa-si conduca propriile firme, care n-a facut nimic notabil in toata viata lui si care, din pacate pentru noi, face totul “dupa ureche”.
Toma, demisia!
Asta e cand traiesti intr-un oras plin de bugetari si pensionari ( a se citi votanti fideli ) si pe restu ii doare fix in cot de ce se intampla cu orasul lor ( a se citi , stau acasa la vot ) .
Dezastrul din Buzau , rar mai vezi pe undeva , lucrari facute vai mama lor , pe perioade interminabile si probabil pe bani de cateva ori mai mari decat normalul . A sa nu uitam ca una ne prezinta in proiecte si alta rasare la sfarsit ( vezi Lacul Morii de exemplu ..)
Dar sa nu ne mai lamentam degeaba , asa cetateni – asa conducatori .
la fel si locul meu si al vecinilor 2000-3000-4000 lei ….in aceesi zona. Inainte de licitatie veneam cu toata familia + bagaje din concediu, de la serviciu seara pe la ora 21-22 si ma invarteam pe toata strada Unirii sa gasesc un loc de parcare. Intre blocuri era plin. Uneori o lasam pe strazile cu case…Viitorului, Independentei si ma duceam acasa pe jos. De cand cu “organizarea” nici acolo nu mai gasesc, este plin. iar daca indraznesti sa lasi masina in zona caselor, fara sa blochezi accesul in curte, gasesti mesaje ca iti zgaraie masina sau ca gasesti un far spart!
De nevoie am dat peste 3000 lei pe locul de parcare (la a 2-a licitatie). Avem o singura masina! Daca nu castigam licitatia, unde lasam masina? la Kaufland la Lidl?
Ce se va intampla cand se va interzice parcarea pe Unirii, vom parca pe camp! Ce valoare va avea un loc de parcare?
Dar impozitele s-au marit, pretul apei creste!…..speranta de mai bine dispare incet incet si te gandesti sa te muti intr-un oras normal!!
Sa se finalizeze odata proiectele din oras sa vedem ce a iesit. Pana atunci suntem mintiti ca va fi bine si ca se poate parca unde si cum vrem fara sa respectam regulile, dar se aplica regula chinurilor treptate…..cate putin pana te obisnuiesti si uiti cum este sa fie bine!!!
Se asteapta alegerile si apoi se “finalizeazza” ?? …
A gresit cu organizarea lucrarilor grav! …cu pavelele la fel de grav…..sunt imputite si scarboase, nu se pot matura, nu se pot spala……sunt montate de o calitate foarte slaba…..facut sa se ia banii din UE, dar noi trebuie sa suportam consecintele….