Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Mărturia bunicii copilului răpit din fața casei: “M-a șocat, nu credeam că se poate întâmpla așa ceva.” Răspunsul halucinant dat de răpitor

Sursa foto monitorulcj.ro

UPDATE: Marți seară, magistrații ramniceni au dispus arestarea preventivă a bărbatului din Valcelele pentru 30 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ :Bărbatul de 33 de ani, din Vâlcelele, care a șocat o țară întreagă după ce pur și simplu a luat un copil de 2 ani din fața casei și a plecat cu el în brațe, a fost dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii de la Judecătoria Râmnicu Sărat vor stabili dacă buzoianul va rămâne în arest după fapta comisă ieri, ziua în amiaza mare.

Între timp, familia copilului răpit din fața casei încă este în stare de șoc după ce li s-a întâmplat, și mai ales la gândul că o secundă în plus de întârziere ar fi putut duc ela un deznodământ tragic. Bunica minorului povestește îngrozită cum, într-o fracțiune de secundă, nepotul său a fost luat de pe stradă, din fața casei, fără ca răpitorul să se teamă de faptul că este mijlocul zilei, într-o zonă aglomerată.

“Nepoțelul era la mine de dimineață. Am ieșit cu el, l-am rugat pe fratele meu să-l supravegeheze 2 minute cât îi aduc eu ce aveam să-i trimit mamei mele, care locuiește cu el. N-am apucat să fac 10-12 pași, că l-am auzit pe fratele meu: “Lasă copilul, lasă copilul”. Am ieșit și aproape de trecerea de pietoni l-am văzut pe fratele meu cum i-a luat copilul din brațe unui individ. N-am reținut atunci multe detalii, că m-am speriat și m-am luat de el, copilul plângea. În momentul în care am ajuns acolo și fratele îl luase din brațe, l-am întrebat de ce a luat copilul și de 3 ori mi-a spus că a visat să ia un copil. Băut mi s-a părut, nu știu dacă și alte substanțe consumase. M-a șocat, nu-mi venea să cred, tremuram toată.”

Femeia din Râmnicu Sărat se declară șocată de cele întâmplate, o situație care nici prin gând nu i-ar fi trecut că se poate întâmpla.

“Nu credeam dacă îmi spunea cineva că la Rm. Sărat se poate întâmpla așa ceva. Dacă nu era fratele meu atent, sau îl striga cineva? Unde mă uitam, în care parte? E gară, autogară, atâta străzi aici.  Copilul este bine,e mic, are 2 ani și jumătate, el atunci a plâns, acum se joacă, mănâncă, sperăm că n-a rămas cu sechele. La toată lumea spun să nu mai lase copilul nesupravegheat nici în parc, nici pe nicăieri.”

Și polițiștii vin cu o serie de sfaturi pentru părinți, mai ales în această perioadă de vacanță, când cei mici sunt lăsați singuri pentru câteva minute.

“Adresăm recomandări părinților și bunicilor ca în locurile publice să stea aproape de copii, pentu a- i avea tot timpul în raza vizuală. Este perioada concediilor, nu trebuie să lăsăm copiii minori în grija altor minori. Chiar dacă sunt și alte rude să nu- i lăsăm sub supravegherea lor dacă nu cunosc foarte bine copilul, nu cunosc anturajul acestuia, vecinii, nu trebuie să lăsăm copilul în grija unei rude dacă acea persoană nu cunoaște foarte bine detalii despre copil și cei din jurul lui. Copilul trebuie învățat ca atunci când un străin îi oferă jucării sau dulciuri, să le refuze categoric. Este bine să spună părintelui despre orice adult l-a speriat, să fie învățat să spună dacă s-a apropiat de el, sau s-a întâmplat altceva”, a subliniat insp.princ.Andreea Glogovițeanu, de la IPJ Buzău.

Detalii despre cazul șocant de la Râmnicu Sărat, AICI.