Actualitate Agricultura acum

Ministrul Agriculturii vine la Buzău! Programul vizitei

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, este așteptat vineri la Buzău. Oficialul va petrece toată ziua în județ, ocazie cu care va vizita mai multe ferme de reproducție suine ce urmează să fie amenajate cu fonduri de la stat urmând să-și încheie vizita oficială cu participarea la deschiderea târgului ”Toamna Buzoiană”.

Florin Ionuț Barbu va ajunge la Buzău încă de dimineață, iar prima vizită oficială va fi la ora 10.00, la o fermă de suine din Săhăteni. De acolo, oficialul va merge la o altă fermă de reproducție suine de la Stâlpu, iar ultima fermă pe care ministrul Agriculturii o va vizita este o unitate de creștere a puilor de carne pe așternut permanent din Țintești.  Este vorba despre unități ce urmează să fie amenajate cu fonduri accesate prin Programul de Susținerea Reproducției la Pasăre și Porc, derulat prin Direcția Agricolă și finanțat de Ministerul Agriculturii, unde Buzăul are cei mai mulți beneficiari. În total, zece fermieri din județ au obținut fonduri cu care să înființeze ferme pentru creșterea raselor românești. Detalii aici.

În partea a doua a zilei, începând cu ora 14.00, ministrul Agriculturii va ajunge la Banca de Resurse Genetice. De aici, Florin Ionuț Barbu va merge la Consiliul Județean unde va avea o întâlnire cu mai mulți primari și fermieri din Buzău.

Vizita oficială se va încheia cu participarea la deschiderea târgului ”Toamna Buzoiană”, organizat de Primăria Buzău în Drăgaică, un eveniment la care obișnuia să participe în fiecare an și fostul ministru al Agriculturii ,Petre Daea.