Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

MINISTRUL NELU TĂTARU S-A OPRIT ȘI LA DSP BUZĂU SĂ VADĂ CUM SE DESCURCĂ O INSTITUȚIE DECAPITATĂ DE CORONAVIRUS

După ce a inspectat spitalele din Galați și Brăila, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a descins, luni după amiază și la Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Timp de 10-15 minute, ministrul Sănătății a discutat cu directorul economic al DSP, Daniela Dumitru, în contextul în care directorul instituției, Cristina Ungureanu, și șeful epidemiologilor buzoieni, dr.Carmen Scîntei, au fost diagnosticate cu coronavirus și s-au aflat în spital până de curând, în prezent fiind în concediu medical.

”Domnul ministru a venit să vadă cum ne descurcăm, ce soluții am găsit în lipsa doamnei director Cristina Ungureanu și a medicului Scîntei. I-am explicat cum ne-am organizat, ce am prioritizat, cum am temporizat ce s-a putut temporiza. I-am explicat ce se întâmplă pe fiecare compartiment al instituției , dar mai ales ce soluții am găsit pe Epidemiologie, compartiment care este afectat. Domnul ministru ne-a transmis că ne sprijină orice problemă am avea”, a declarat pentru șansanews.ro directorul economic al DSP,  Daniela Dumitru.

Activitatea Direcției de Sănătate Publică Buzău a avut serios de suferit în contextul în care directorul instituției, Cristina Ungureanu, și dr. epidemiolog Carmen Scîntei au fost confirmate cu coronavirus, la începutul lunii, și au fost internate în spital.

La vârful instituției a rămas economist Daniela Dumitru. Ea trebuie să se descurce cu un număr redus de angajați, mai multe persoane din cadrul DSP fiind în izolare la domiciliu.

La acest moment, sunt în lucru 9 probe ale unor angajați DSP Buzău, care până află dacă sunt sau nu contaminați, sunt în izolare la domiciliu.