Actualitate

(UPDATE) MISIUNE EXTREM DE DIFICILĂ. Pompierii caută un bărbat care s-a răsturnat cu barca în “lacul fără fund” (FOTO&VIDEO)

UPDATE: Pompierii au reluat, luni dimineață, căutările bărbatului dispărut cu o zi în urmă în lacul Meledic.

Bărbatul de 45 de ani din Dumitrești, județul Vrancea, venise duminică alături de familie și cu mai mulți prieteni pe platoul de la Meledic, din județul Buzău.  Au făcut un grătar și s-au simțit bine până în momentul în care vrânceanul a decis împreună cu un amic de 53 de ani să împrumute o barcă a unui localnic pentru a se plimba pe lacul Meledic. Cei doi au plecat pe lac cu barca, însă la un moment dat au întors ambarcațiunea și s-au răsturnat. Totul s-a întâmplat sub privirile familiilor și ale copiilor lor. Bărbatul de 53 de ani a reușit să ajungă cu greu la mal, însă prietenul lui a dispărut în adâncuri. De atunci este căutat de pompieri, care au reluat misiunea luni dimineață, urmând a fi ajutați și de un echipaj de scafandri de la ISU București.

Iată ce a declarat luni dimineață pentru șansanews.ro purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu:

ȘTIRE INIȚIALĂ: Misiune extrem de dificilă a pompierilor din Buzău, solicitați să intervină pe lacul Meledic, supranumit și “lacul fără fund”, unde a dispărut un bărbat de circa 45 de ani.

Iată imagini, surprinse de un localnic, de la căutările de duminică:

Imagini video din timpul cautarilor de la Meledic pentru gasirea barbatului care a pierit in lac. Maine cautarile vor continua la primele ore ale diminetii. Voi reveni cu noi amanunte pe parcursul zilei de maine

Publicată de Viorel Daniel Banica pe Duminică, 2 august 2020

Din primele informații, bărbatul se afla alături de un prieten într-o barcă si se plimbau pe lacul Meledic.

La un moment dat, cei doi s-au dezechilibrat și au căzut în lac. Unul dintre bărbați a reușit să se salveze, ieșind la mal. Celălalt a dispărut în adâncuri.

Chemați la fața locului de supraviețuitor, pompierii îl caută acum pe bărbatul dispărut.

Un echipaj caută pe mal, altul pe luciul apei.

În total, pe platoul Meledic din comuna Mânzălești sunt şase lacuri cu apă dulce, dar niciunul nu este mai mare decât Lacul fără fund, cel situat in mijlocul platoului. Acesta are o suprafață de un hectar și o adâncime de șapte metri, însă localnicii spun că nu au dat niciodată de fund. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal.