Actualitate

Moment emoționant în memoria avocatului Daniel Tibișoiu, dispărut fulgerător

În lumea justiției locale, ca, de altfel, în întreaga comunitate buzoiană, ecourile morții fulgerătoare a avocatului Daniel Tibișoiu încă nu s-au stins. Ieri, acesta a fost condus pe ultimul drum, iar familia, colegii și prietenii și-au luat rămas bun.

Anterior, medicii legiști au lămurit și cauza decesului. Moartea a venit după un infarct pe care l-a făcut în timp ce se afla în mașină, la volan. De altfel, echipajul de pe ambulanță, l-a găsit pe avocat în interiorul mașinii, pe bancheta conducătorului, mașina fiind doar pe jumătate intrată în curtea locuinței, semn că acestuia i s-a făcut rău exact când a ajuns în fața casei. Constatările medicilor legiști și ancheta polițiștilor exclud total orice alt scenariu dintre cele vehiculate în ziua decesului.

La câteva zile după dispariția fulgerătoare a avocatului buzoian, luni, una dintre ședințele de judecată de la Tribunalul Buzău a început cu un moment de reculegere, la inițiativa președintelui de ședință, judecătorul Ovidiu Iana. Despre acest moment a scris, pe contul său de Facebook, avocatul Lucian Predonescu:

”Astăzi , la completul CAF11, Secția Contencios a Tribunalului Buzău, înainte de a deschide ședința de judecată, dl . judecător a aprins o lumânare, a ținut un scurt discurs, în care a arătat rolul avocatului în înfăptuirea justiției, stresul provocat de exercitarea profesiei și care, probabil, a dus la consecințe tragice în ce-l privește pe colegul nostru, Tibișoiu, ne-a vorbit de seriozitatea și profesionalismul cu care aborda fiecare cauză și ne -a propus sa ținem un moment de reculegere. Un moment emoționant care arată că indiferent de profesia fiecăruia dintre noi , trebuie sa rămânem oameni.”