Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Momentul care te emoționează până la lacrimi. Ce surpriză i-au pregătit elevii unei clase din Râmnicu Sărat profesoarei lor preferate (VIDEO)

Aduce energia pozitivă în sala de clasă în fiecare zi. Este un profesor tânăr, pasionat de profesia sa. Un profesor care e fericit atunci când e la ore, înconjurat de copii, care reușește să interacționeze cu elevii și să-i țină aproape.  

Vorbim despre  Silvia Roșu Codreanu, o tânără profesoară, care predă de doi ani la școala Vasile Cristoforeanu din Rm.Sărat. Are ore de franceză și de română.  Joi a împlinit 27 de ani. A fost un bun prilej ca elevii săi să-i arate cât de mult o apreciază ca dascăl și ca om, pentru că  e profesorul care știe să-i asculte și nu doar la ore,  care-i face să se simtă speciali, în siguranță și într-un mediu sigur atunci când sunt în clasă

Din economiile lor și în timpul lor liber, elevii i-au pregătit doamnei profesoare o surpriză de proporții, care face pielea de găină oricui. I-au comandat un tort personalizat, i-au pregătit artificii și confetti , au așteptat-o în clasă în liniște deplină iar când a intrat s-a declanșat emoția. Într-un glas, cu toții, unii emoționați până la lacrimi i-au cântat ”La mulți ani”.

Doamna profesoară, însărcinată în aproape 7 luni, a fost atât de emoționată încât a avut nevoie să se sprijine de perete.

”Au fost momente extrem de emoționante.  Cei care mi-au pregătit surpriza au fost elevii de la clasa a VI-a C. Nu sunt diriginta lor, dar ne-am apropiat foarte mult. Anul trecut, le-am predat franceza, anul aceasta română. Mi-au făcut un tort personalizat, confetti, emoționați mi-au cântat ”la mulți ani”. Au fost momente de o mare încărcătură emoțională, mai ales că știu că vor fi cu ei puțină vreme de acum încolo. Însărcinată fiind, mai vin la ei până în  ianuarie, când le închei mediile. Nu mă așteptam ca din timpul lor, din bănuții lor, cu tot suflețelul lor sincer să-mi pregătească așa ceva, deși eu le sunt aproape și știu că i-am ascultat dintotdeauna,  am încercat să fiu nu doar un profesor care le predă și le dă teste”, mărturisește tânăra profesoară.

Silvia spune că pandemia și orele online nu au îndepărtat-o de elevii săi. Ci din contră, și atunci când cursurile s-au desfășurat din fața calculatorului, ea a ținut legătura cu copiii, cărora le-a permis să-i scrie inclusiv pe rețelele de socializare atunci când literatura, gramatica sau limba franceză le-au provocat dureri de cap.

” Nu vreau să fiu doar un profesor care predă. Încerc să-i ascult, să văd ce probleme au, de ce, poate, într-o zi nu s-au pregătit, să aflu motivul, să-i înțeleg și să le fiu aproape, astfel încât rezultatele la învățătură să fie cât mai bune, dar și ei să se simtă bine și să fie atrași de materia pe care le-o predau. Poate ar trebui să fiu mai dură,  poate greșesc, dar încerc să-i înțeleg înainte să le dau teste, să le pun note. Nu vreau să fiu pentru ei doar un alt profesor”

Înainte de a preda la școala din Râmnicu Sărat, Silvia Roșu Codreanu a activat în mai multe școli din Capitală. După ce va naște primul său copil, tânăra profesoară  își dorește să revină tot la elevii săi din Rm.Sărat.