Actualitate

Monitorizare strictă a furnizării căldurii în școli: ”Trebuie să ne asigurăm că nu se face risipă”

Toate școlile vor avea căldură, însă agentul termic va fi furnizat sub atentă monitorizare pentru a fi evitată risipa. Sunt regulile transmise de reprezentanții Primăriei tuturor directorilor unităților de învățământ într-o ședință organizată la începutul acestei săptămâni. În plus, pentru a fi siguri că totul se respectă întocmai, toate unitățile de învățământ au făcut, în cele din urmă, contracte de mentenanță cu RAM Termo Verde, deși, potrivit declarațiilor primarului Constantin Toma de la Focus News, erau unele care aveau înțelegeri cu alte firme.

Directorii mai multor unități de învățământ din municipiul Buzău au participat la începutul acestei săptămâni la o ședință organizată de reprezentanții Primăriei și la care au fost invitați și directorii RAM Termo Verde. Scopul întâlnirii a fost furnizarea agentului termic în școli dar mai ales încheierea contractelor de mentenanță. Deși în urmă cu câteva săptămâni primarul Toma a spus la Focus News(detalii aici) că 9 școli și licee au contracte încheiate cu alte firme, fără să spună care sunt acestea, după această întâlnire care a avut loc luni, viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că toate unitățile de învățământ au încheiate contracte de mentenanță cu RAM Termo Verde. Cu alte cuvinte, monitorizarea furnizării agentului termic în școli va fi făcută de societatea din subordinea Primăriei.

În plus, viceprimarul Ionuț Apostu a spus că, în viitor, pasul doi ar fi realizarea unui sistem eficient de monitorizare informatizat, cu termostat și care va putea fi monitorizat în sistem online.

Toate aceste măsuri au un singur scop: evitarea risipei. Mai exact, ionuț Apostu dă asigurări că elevii vor avea căldură în sălile de curs, însă deocamdată vremea a fost caldă și s-a furnizat agent termic doar dimineața, în creșe, grădinițe și unele școli care au solicitat acest lucru.