Actualitate SĂNĂTATE

NICIUN LOC LIBER ÎN CENTRELE DE VACCINARE, PÂNĂ ÎN LUNA MARTIE. Autoritățile vor să deschidă un nou centru

Peste 5 000 de persoane din județul Buzău s-au vaccinat împotriva coronavirusului din 4 ianuarie, de la debutul campaniei, și până în acest moment. Iar alte câteva mii așteaptă să fie chemate la centre pentru a le fi administrat vaccinul. La toate centrele de vaccinare anti COVID din Buzău sunt programări zilnice, până în luna martie.

“Se pot face programări dar pentru  finele lunii martie, începutul lui aprilie. În această perioadă nu mai sunt locuri libere. Dintr-un total de 6223 de vaccinuri primite începând din 4 ianuarie 2021, 2658 de doze au fost utilizate în centrele medicale, iar 3565 au fost utilizate în centrele comunitare. Astăzi au mai ajuns 2322 doze de vaccin pentru rapel și pentru populația din etapa a doua.”, a declarat în emisiunea Focus News de la Focus Tv, coordonatorul campaniei de vaccinare din Buzău, Adina Moiseanu.

Între timp, autoritățile buzoiene încearcă să amenajeze un nou centru de vaccinare, în municipiul Buzău. În vizor este fostul sediu al DSP, de pe Bulevardul N. Bălcescu. Deocamdată acesta nu are aviz de la DSP, însă, după parcurgerea tuturor pașilor, autoritățile buzoiene speră ca 8 februarie să fie data la care să poată fi deschis centrul respectiv.

„Începând cu data de 8 februarie încercăm să operaționalizăm încă un centru de vaccinare în municipiul Buzău. Este vorba despre fostul sediu al DSP Buzău, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Vor fi alocate 3 fluxuri: unul pentru cadrele didactice, iar celelalte două pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice.“, a adăugat subprefectul Adina Moiseanu.