Actualitate

Ninsori și vânt puternic în săptămâna Floriilor. Cât va ține vremea capricioasă

Se apropie Paștele, însă vremea nu ne duce deloc cu gândul la primăvară. Din contră, vin zile cu temperaturi foarte scăzute și precipitații abundente. Motiv pentru care meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea.

La munte, de exemplu, va veni iarna. Zona de nord a Buzăului se va afla mâine, 4 aprilie, de la ora 2:00, până la ora 22:00 sub cod portocaliu de ninsori.

“În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.”

Nici în restul județului nu va fi mai bine. Pe de o parte, vântul va bate tare, întețind senzația de rece. Pe de altă parte, vor fi precipitații însemnate cantitativ, în special sub formă de ploi.

“Vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est. În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.”

Chiar dacă avertizarea cod galben va expira miercuri, la ora 10:00, meteorologii atenționează că “intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.”