Alertă Coronavirus Buzău

3 NOI CAZURI DE COVID-19, LA BUZĂU! Sunt contacți ai bolnavilor deja pozitivați

Buzăul a ajuns să numere 191 de cazuri de infecție cu coronavirus. Sâmbătă, trei noi îmbolnăviri au fost raportate de Instituția Prefectului. Pe de altă parte, conform ultimelor informații, 64 de buzoieni dintre cei care au contractat noul coronavirus s-au vindecat până acum.

Ce se poate observa din ultimele raportări ale autorităților este că, rând pe rând, se pozitivează contacții cazurilor confirmate. Două dintre ultimele 3 îmbolnăviri se înscriu în această linie.

Un bărbat de 32 de ani din Râmnicu Sărat a fost diagnosticat în ultimele ore, după ce săptămâna trecută a fost găsită pozitivă soția sa, însărcinată în opt luni. Tânăra a luat virusul de la medicul ei ginecolog.  

O femeie de 84 de ani a fost de asemenea diagnosticată cu COVID-19, după ce a prezentat simptome ușoare de boală și a fost testată la domiciliu pentru că familia voia să o ducă într-un azil iar procedura prevede testarea oricărei persoane înainte de a intra într-un asemenea așezământ.   

Autoritățile de sănătate publică spun că bătrâna ar fi fost consultată de o doctoriță de 54 de ani de la ORL, al cărui soț, ginecolog, este și el infectat. În fapt, este medicul ginecolog de la care s-ar fi îmbolnăvit și tânăra însărcinată în opt luni și, apoi, soțul ei. (Vezi cazul de mai sus).

Cel de-al treilea caz, raportat sâmbătă de autorități, este un bărbat de 41 de ani, întors din Germania pe 25 mai, care se afla în izolare la domiciliu. El a prezentat  simptomatologie specifică infecției cu coronavirus, motiv pentru care a fost internat în Secția Boli Infecțioase, acolo unde a primit diagnosticul de COVID-19.   

Toți cei trei pacienți noi au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.