O bombă socială stă să explodeze în orașul Nehoiu! Mai precis, peste 200 de oameni își vor pierde locul de muncă după ce cea mai mare societate din Nehoiu, Nikmob SRL, a anunțat o disponibilizare colectivă de personal.
Informația a fost confirmată de către directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de muncă, Ionel Tociu, într-o emisiune Sens Direct la Focus TV, ocazie cu care a și explicat ce șanse au nehoienii disponibilizați să capete un nou job.

„Este vorba despre 209 oameni, adică o disponibilizare colectivă, începând cu 1.09 vor intra în șomaj deoarece compania intră în insolvență. Totuși, vorbim despre 209 oameni, lucrători ai societății, care intră în șomaj din nefericire. Partea problematică este că vorbim despre ultimul angajator din această zonă. Mai sunt și alți angajatori, dar sunt mici, între 2 și 15 angajați. Suntem într-o zonă monoindrustrială, o zonă între două județe, fiind și înainte de 1989 o zona cu probleme, iată că și după 30 de ani vedem că nu există posibilitatea unei navete reale spre Buzău, Covasna sau Brașov. a declarat Ionel Tociu.
În același context, directorul Tociu a arătat că există totuși o speranță pentru oamenii care ar putea deveni șomeri:
„O primă rază de speranță se naște pentru această zonă pentru că un mare angajator care se ocupă cu prelucrarea maselor plastice, este vorba despre aceste termoizolații, folii de plastic, și nu numai, necesare construcțiilor și-a arătat interesul de a face recrutare pentru o fabrică din Arad pe care o are în rândul acestor persoane disponibilizate de la Nehoiu. Vor plăti casă, masă, salariu minim pe economie care înseamnă 2400-2500, în domeniul construcțiilor, iar pentru persoanele care acceptă se va lucra două saptămâni cu două săptămâni. ”
Cu toate acestea, șeful AJOFM Buzău a menționat că rezolvarea problemei sociale este destul de dificilă deoarece salariații de la Nikmob SRL Nehoiu sunt calificați pentru o profesie strictă și e greu să-și găsească de lucru în județul Buzău sau județele vecine Covasna sau Brașov.
„Forța de muncă de acolo este în medie de peste 50 de ani, au o calificare strictă și este foarte greu să îi convingi să lucreze la Arad. Sperăm să îi convingem, trebuie să vorbim limba română neaoșă pentru că nu există o altă soluție decât să facă naveta la Buzău, Covasna sau Brașov”.
Rămâne de văzut ce efecte va avea campania de angajare lansată de AJOFM Nehoiu în condițiile în care ofertele de muncă vin de la mare distanță.
Adaugă comentarii