Actualitate

O SINGURĂ LOCALITATE DIN BUZĂU, ÎN SCENARIUL ROȘU DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. Care e situația în celelalte localități din județ

Autoritățile buzoiene au calculat incidența cazurilor de coronavirus în fiecare localitate în parte,  în ultimele 14 zile, calcule în funcție de care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va emite hotărâri privind măsurile care fie se impun, fie se mai relaxează.

Conform acestor calcule, în acest moment, o singură comună  se mai află în scenariul roșu. Este vorba despre localitatea Pardoși, acolo unde în ultimele zile au fost confirmate cu coronavirus două persoane. Raportat la numărul de locuitori, rata de îmbolnăvire este de 5. 71 la sută, ceea ce plasează comuna în scenariul roșu, cu o serie de restricții.

În municipiul Buzău, incidența cazurilor de COVID-19 este de 2. 20 la mia de locuitori, ceea ce ar da posibilitatea ridicării scenariului roșu și trecerea orașului în scenariul galben. O decizie în acest sens ar urma să fie luată, în cursul zilei, în CJSU.

Iată mai jos situația actuală a cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate a județului: