Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

ONOARE MARE! POLIȚIA BUZĂU A DAT SOCIETĂȚII CEL MAI PREȚIOS PIETON! Marian Oprișan a rămas fără carnet

Reluarea proceselor, suspendate în perioada stării de urgență decretată din cauza pandemiei de coronavirus, a fost de prost augur pentru președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Reîntorși în sala de judecată, magistrații de la Tribunalul Buzău au reluat judecarea cauzei în care Oprișan contesta măsura dictată de Poliția Rutieră Buzău, care în noiembrie 2017, i-a suspendat politicianului carnetul de conducere, pentru 90 de zile din cauza vitezei cu care a fost surprins pe șosea. La finalul unui proces, care a durat doi ani și jumătate, Oprișan a rămas pieton, judecătorii de la Tribunalul Buzău considerând că Poliția Buzău a avut dreptate atunci când l-a lăsat fără carnet.

În noiembrie 2017, Marian Oprișan a fost surprins de radar în județul Buzău cu 191 de km pe oră, pe o porțiune de drum unde limita era de 100 de km la oră.  Oprișan a fost amendat atunci cu 1305 lei și i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile. Considerându-se nedreptățit, președintele Consiliului Județean Vrancea a contestat procesul verbal de contravenție întocmit de polițiștii din județul Buzău. Pentru că a contestat măsura, Oprișan a putut conduce în toată această perioadă.  

Inițial, dosarul politicianului a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Rm. Sărat, care i-au repins contestația, numai că Oprișan nu s-a lăsat și a făcut apel, procesul ajungând pe masa judecătorilor de la Tribunalul Buzău( instanța superioară), care l-au lăsat acum fără permis pentru 90 de zile.

Marian Oprișan este cunoscut ca fiind un vitezoman, nefiind la prima situație în care este tras pe dreapta și amendat sau lăsat fără permis de polițiști.