Actualitate

OPC, în control la piscine. Ce nereguli au găsit inspectorii și cât de grave sunt

 E vremea piscinelor și a clipelor petrecute în parcuri de distracție. Pentru că aceste locații sunt unele dintre cele mai căutate în zilele călduroase, autoritățile cu rol de control au demarat ample verificări pentru a se asigura că agenții economici respectă legea și nu-și pun în pericol clienții.

Toată luna august, controale la piscine sunt efectuate de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și de către inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, care au început chiar mai devreme, și anume pe 1 iulie.  

Dacă rezultatul controalelor derulate de DSP urmează a fi făcut cunoscut în perioada următoare, bilanțul verificărilor efectuate de OPC a fost făcut public și arată că nu toate locațiile verificate sunt în regulă.

Din 18 agenți economici care au fost verificați de OPC, 7 au fost sancționați: 3 au primit amendǎ contravenționalǎ în cuantum de 15.000 lei iar 4 au primit  avertisment.                 

”Nu s-au înregistrat cazuri în care sǎ impunǎ oprirea definitivǎ sau temporarǎ a actvitǎții operatorilor economici controlați”, precizează OPC.

Abaterile constatate în urma acțiunilor au fost:

– lipsa afişǎrii la loc vizibil a listei de tarife pentru jocurile si activitǎțile prestate;

– lipsa afisǎrii programului de funcţionare si a regulamentului de funcționare a piscinei din care sǎ reiasǎ drepturile consumatorilor;

– lipsa dotărilor cu bare de susținere şi lipsa parțialǎ a marcajelor adâncimii apei, se arată în raportul OPC Buzău ce va fi prezentat în Colegiul Prefectural de săptămâna aceasta.

Etichete