Actualitate

(P) Beneficiile lentilelor polarizate

Lumina ajunge la suprafața Pământului sub forma undelor de lumină, reflectându-se la întâlnirea cu suprafețe cu proprietăți reflectorizante (de exemplu: sticla sau suprafața apei).

Protecția ochilor împotriva soarelui este foarte importantă pentru menținerea unei vederi sănătoase și pentru a reduce riscul apariției unor afecțiuni oculare.

Ochelarii de soare sunt unul din cele mai bune moduri de a vă proteja vederea, la fel cum este și evitarea expunerii directe la soare, pe cât posibil. Însă când vine vorba de ochelari de soare protectori, sunt așa de multe variante, încât poate fi dificil să alegeți  cea mai bună variantă pentru stilul dumneavoastră de viață.

Două din cele mai frecvente alegeri când vine vorba de ochelari de soare sunt lentilele colorate și lentilele polarizate.

Elementul cel mai important al lentilelor polarizate este polarizatorul, un film unic subțire, ce face parte din structura lentilei. Filtrul face posibilă polarizarea fasciculelor de lumină, ceea ce înseamnă că acestea se vor deplasa sub același unghi.

Beneficiul observabil constă în reducerea efectului orbitor a suprafețelor reflectorizante, imaginea fiind una mai clară și mai odihnitoare.

Făcând o comparație cu lentilele de soare obișnuite, lentilele polarizate reduc cantitatea de lumină care ajunge la ochi, dar, în plus, acestea reduc strălucirea orbitoare. Lentilele polarizate sunt ideale pentru sport, navigație, pescuit, schi, sau orice tip de activități în aer liber.

Inginerul optometrist Ana Maria Ion abordează, într-o serie de articole, tipurile de lentile și beneficiile acestora, tratamentele utilizate și modalitatea de întreținere corespunzătoare a ochelarilor: lentilă + ramă.

Pentru programări: Clinica New Medical din Buzău, str. George Emil Palade nr. 28 (vis a vis de parcul Hasdeu) sau la telefon 0772.007.949.