Actualitate

(P) Cum să alegeți parfumul de damă perfect?

Atunci când vă doriți să achiziționați un nou parfum de damă și nu știți de unde să începeți, este important să țineți cont de câteva criterii, cum ar fi etichetele cu abrevieri de pe spate, piramida olfactivă, și familiile olfactive. În rândurile ce urmează, vrem să vă vorbim pe larg despre fiecare categorie în parte, pentru a vă ajuta să alegeți parfumul perfect pentru orice ocazie. Să începem!

Parfumurile au fost dintotdeauna un accesoriu de bază în garderoba oricărei doamne. De la notele elegante până la cele proaspete cu arome naturale, femeile au știut să se facă remarcate folosind diverse esențe pe corpul lor. După cum bine știți, parfumurile damă își pot crește intensitatea dacă sunt aplicate în locurile cu puls de pe corp, și anume încheieturile, la baza gâtului, în spatele genunchilor și în interiorul coatelor. Căldura emanată de acele zone vor face ca esențele și ingredientele aromate din compoziția parfumului să se mențină pe o durată mai lungă de timp. Însă suntem siguri că știați deja acest aspect, de aceea vrem să continuăm cu enumerarea criteriilor promise. Vom începe cu etichetele parfumurilor, terminând cu piramida și familiile olfactive.

 Etichetele parfumurilor
Când vizitați magazinele din domeniu pentru a vă alege parfumul de damă potrivit, vă întrebați vreodată ce înseamnă abrevierile de pe spatele sticlei sau al cutiei? Ei bine, dați-ne voie să vă lămurim. Aceste abrevieri se regăsesc ca atare: EDP, EDT și EDC. Fiecare are o însemnătate aparte și vine cu caracteristici specifice. EDP este prescurtarea de la „Eau de Parfum”, o mireasmă aromată ce conține între 15 și 20% concentrație de uleiuri esențiale. La baza fiecărui parfum stau diverse uleiuri și ingrediente naturale ce, în combinație, rezultă la diferite arome mult apreciate. Pe această cale, parfumurile marcate cu eticheta EDP sunt cele mai căutate, datorită aromei lor puternice și persistenței de până la 8 ore. EDT, pe de altă parte, este prescurtarea de la „Eau de Toilette”, o mireasmă aromată ce conține între 5 și 15% concentrație de uleiuri esențiale. Aceste parfumuri sunt aproape la fel de puternice ca cele menționate precedent, însă au o persistență mai scăzută, și anume de până la 5 ore. Dacă Eau de Parfum e un ccesoriu indicat pentru evenimentele de lungă durată, Eau de Toilette poate fi purtat și la serviciu, la plimbare sau ieșirile în oraș, sau chiar și acasă, după o baie relaxantă. Ultimul parfum, dar nu cel din urmă, este EDC, „Eau de Cologne”, cel mai puțin persistent dintre toate. Această mireasmă conține între 5 și 8% concentrație de uleiuri esențiale și poate rezista pe piele până la 2 ore. Are o persistență mică, perfectă pentru ieșirile la alergat prin parc sau mersul rapid la cumpărături. Acum că ați aflat ce înseamnă fiecare etichetă, nu vă rămâne decât să alegeți parfumul potrivit pentru stilul dumneavoastră de viață. Continuăm cu piramida și familiile olfactive.

 Piramida și familiile olfactive
După ce vă decideți în materie de persistență, următorul aspect important îl prezintă mirosul în sine, nu- i așa? Ei bine, trebuie să știți că există o piramidă olfactivă care stă la baza oricărui parfum. În această piramidă se încadrează ingredientele din compoziție, ce fac ca notele de vârf, mijloc sau bază să iasă la suprafață. Cu cât aceste note sunt mai puternice, cu atât parfumul se va putea simți pe o durată mai lungă de timp. Nota de vârf este cea care se remarcă la prima pulverizare; cea de mijloc, când parfumul începe să se așeze pe piele; și cea de bază, când parfumul a stat deja pe piele de mai bine de trei ore. Cât despre familiile olfactive, trebuie să știți că ele gâzduiesc o mulțime de arome și nuanțe parfumate, fie ele proaspete, vanilate, picante sau aerate. Aceste familii sunt: lemnoase, aromatice, citrice, florale, orientale, și piele, ce surprind la fiecare pulverizare. Nu ezitați să vizitați magazinele din domeniu pentru a testa parfumul dorit și vedea dacă atinge notele la care vă așteptați.

Iată-ne ajunși la final. Acum că ați aflat toate crieteriile de care să țineți cont atunci când vă alegeți următorul parfum de damă preferat, nu vă rămâne decât să vă hotărâți asupra unei etichete, unei arome și unei note speciale, care să vă scoată în evidență stilul. Happy shopping!