Actualitate

Păstrăvăria de la Calvini, în așteptarea clienților! Cu cât se vinde, după repopulare, un kilogram de pește

Păstrăvăria Lunca Bâscii din Calvini a fost redeschisă după ce un virus nemaiîntâlnit în Buzău a omorât, anul trecut, toți peștii. Anunțul a fost făcut chiar de administratorul unității care a postat pe Facebook și primele imagini din păstrăvărie, după repopulare.

”După mai bine de jumătate de an, Păstrăvăria Lunca Bâscii din localitatea Calvini, județul Buzău și-a redeschis porțile.  Au fost realizate numeroase teste, silvicultorii de la Ocolul Silvic Cislău din cadrul Romsilva- Direcția Silvică Buzău, care administrează păstrăvăria Lunca Bâscii, au adus pești santinelă și analizele efectuate au demonstrat că mediul este din nou propice populării, astfel că păstrăvăria și-a reluat activitatea”, informează administratorul.

După repopulare, un kilogram de pește se vinde cu 35 de lei.

”Păstrăvul produs de noi crește în semilibertate în bazine doar parțial betonate cu suprafețe generoase și cu aport de hrană naturală. Prețul de vânzare pentru 1 kilogram de păstrăv este de 35 de lei”, scriu reprezentanții Direcției Silvice Buzău.

Păstrăvăria Romsilva, singura păstrăvărie din Buzău a avut activitatea suspendată, din cauza unui virus nemaiîntâlnit care a dus la moartea peștilor din bazine prin septicemie virală hemoragică. În noiembrie 2021, în urma analizelor periodice, peste 93.000 de păstrăvi au fost sacrificați, după ce acestea au confirmat prezența virusului septicemiei virale hemoragice la păstrăvi curcubeu.

Unitatea este căutată de clienți veniți atât din Buzău cât și din județele vecine. Carnea de păstrăv este bogată în Omega 3 și nutrienți.

Păstrăvăria Lunca Bâscii se află în comuna Calvini, sat Bâscenii de Jos, județul Buzău.