Actualitate POLITICĂ

Pe ce ar da Neagu funcția de președinte al Consiliului Județean. Și mâine ar face-o

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, se vrea parlamentar. Prezent luni în fața presei  într-o conferință în care a anunțat organizarea la Monteoru a primei ediții a festivalului Zilele Chișinăului, Neagu a vorbit și despre politica locală și națională.

Printre altele, Petre Emanoil Neagu a făcut un anunț care a surprins, spunând că dacă s-ar organiza alegeri anticipate ar vrea să candideze pentru un mandat de parlamentar. 

”Dacă ar fi alegeri anticipate vreau să candidez la Parlament. Așa m-am gândit eu în dimineața asta când m-am trezit, dacă cumva vor fi anticipate și chiar dacă se va întâmpla în interiorul mandatului de președinte al Consiliului Județean mă tentează foarte clar să candidez la Parlament”

Pe de altă parte, Neagu a abordat și subiectul situației sale din interiorul PSD, după ce în urmă cu ceva vreme declara că renunță la  funcția de președinte executiv al organizației iar la finele săptămânii trecute, liderul interimar al filialei județene anunța că va avea o întâlnire cu șeful de la CJ pentru a-i lămuri poziția:

” Eu, practic, nu am zis că demisionez, că renunț la funcția de președinte executiv. Până acum nu ne-am clarificat, eu am venit în întâmpinarea politicii partidului de a împrospăta cadrele de conducere. Cu siguranță, acum mai ales că avem un președinte, fie el interimar, sper ca într-o perioadă destul de scurtă să avem alegeri și atunci ne vom lămuri. Eu nu sunt în conflict cu nimeni. Chiar cu domnul Romașcanu nu am nici un fel de problemă. Nu ne-am mai întâlnit pentru că s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu politica la nivel național și dumnealui a plecat vineri la București. Am vorbit la telefon. Primul om cu care m-am salutat sâmbătă a fost domnul Romașcanu.  Avem tot timpul din lume să ne întâlnim.  (..) Membru sunt cu siguranță, nu e important ce funcție am. E altceva mai important acum, la  nivel național.  Si referendumul și orice altceva au picat pe locul 2 sau 3, față de ce se întâmplă acum pe eșichierul politic românesc”, a mai declarat șeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.