Actualitate

PERCHEZIȚII ÎN BUZĂU ȘI ÎN ALTE CÂTEVA ZECI DE JUDEȚE! Medicamente cu substanțe stupefiante, cumpărate ilegal de la farmacie, vândute în toată țara

Amplă operațiune derulată de procurorii DIICOT și polițiști în zeci de județe din țară, inclusiv în Buzău, într-un dosar în care membrii unei familii sunt acuzați că au cumpărat de la o farmacie din Capitală medicamente cu stupefiante și apoi le-au vândut persoanelor din alte județe din țară. Potrivit anchetatorilor, în ultimii 2 ani, membrii unei familii ar fi cumpărat, în mod ilegal, dintr-o farmacie din București medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope, medicamente ce se eliberează doar pe bază de prescripție medicală specială. Suspecții le-ar fi vândut apoi la peste 200 de persoane din țară, la prețuri mult mai mari decât cele prevăzute de lege. Medicamentele erau comercializate prin intermediul unor pagini special create pe o rețea de socializare. Apoi erau livrate printr-o firmă de curierat. Printre medicamentele vândute au fost identificate și droguri de mare risc, respectiv Codeină, un drog susceptibil de a crea senzații halucinogene, dar și multe efecte negative asupra organismului, mai spun anchetatorii.           

Vineri, procurorii DIICOT Harghita și polițiștii au efectuat 23 de percheziții la o farmacie din București și la domicilii din mai multe județe, printre care Buzău și Vrancea. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit medicamente care conțin substanțe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanțe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), cannabis sub formă de muguri și o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.Totodată au ridicat circa 6 mii de lei, bani care ar proveni din vânzarea ilegală a medicamentelor cu conținut stupefiant.          
6 persoane sunt cercetate în acest caz fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu.

Iată ce transmit reprezentanții IGPR:

“Polițiștii de combatere a criminalității organizate au descins la 23 de locații si la o farmacie din București, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal dintr-o farmacie și ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripție medicală, întrucât ar conține droguri de risc sau mare risc.

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul polițiștilor structurilor de criminalitate organizată din județele Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu și din municipiul București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Harghita, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în București și în județele menționate mai sus. Una dintre percheziții a fost efectuată la o farmacie din București, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri și date informatice privind gestiunea acestor medicamente.În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din București medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope. Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripție medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc. În perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România. Cei interesați ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o rețea de socializare unde vânzătorii ar fi deținut mai multe pagini de prezentare a produselor. Produsele ar fi fost livrate prin curier. Cercetările continuă față de șase persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept.”