Actualitate SĂNĂTATE

PESTE 2000 DE LOCURI LIBERE LA VACCIN. Interesul buzoienilor pentru imunizarea anti-COVID scade dramatic

Un număr de 2013 locuri sunt libere, duminică, la vaccinul anti coronavirus, în centrele amenajate în județul Buzău.

1102 locuri sunt pentru cei care vor să se imunizeze cu Pfizer, 630 cu AstraZeneca și 281 locuri sunt pentru cei care vor să opteze pentru serul de la Moderna. Sunt vaccinuri în mai toate centrele din județ, îndeosebi în cele din mediul rural, astfel că cei care se înscriu acum în listele de așteptare vor primi rapid mail cu data la care vor fi programați.

Cum sunt locuri libere la vaccin iar numărul celor care se află pe listele de așteptare a scăzut mult în ultimele zile, fiind acum pe aceste liste doar circa 1100 de persoane, e lesne de dedus că interesul buzoienilor pentru vaccinul anti coronavirus a scăzut mult.

Dacă autoritățile nu vor face nimic pentru a reînvia interesul și dorința românilor de a se imuniza, în câteva zile se va ajunge ca personalul din centre să nu mai aibă pur și simplu pe cine să vaccineze.

Targetul autorităților centrale, de a se vaccina până la 1 iunie, 5 milioane de români ar putea să nu fie atins, în aceste condiții, ceea ce ar putea amâna momentul relaxării restricțiilor anunțat de Guvern ca fiind posibile din vară.