Actualitate Social

POLIȚIST LOCAL, DIAGNOSTICAT CU COVID-19, A PIERDUT LUPTA PENTRU VIAȚĂ! Colegii săi au ținut un moment de reculegere

Doliu la Poliția Locală Buzău. Un angajat al instituției și-a pierdut viața după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Polițistul local, în vârstă de 48 de ani, a ajuns în urmă cu circa o săptămână la spital. S-a simțit rău, a prezentat simptome de boală așa că a mers la spital. După ce a fost testat pentru coronavirus, rezultatul a ieșit pozitiv. Buzoianul a fost internat, însă, în scurt timp, starea sa de sănătate s-a depreciat rapid. A fost internat la ATI. În această perioadă, familia, colegii și prietenii au făcut un apel către persoanele care au avut COVID-19 și s-au vindecat să doneze plasmă pentru a-l salva pe buzoian.

” În aceste momente ,pe un pat de A.T.I. de la Spitalul Județean Buzau , se lupta pentru viata lui un polițist local,politist ce a efectuat misiuni de verificare a celor carantinati, echipat cu o masca și o pereche de mănuși pe care le folosea 12 ore.
Ne rugam pentru viata ta ! Dumnezeu sa iti dea forta și putere sa treci peste aceasta grea încercare a vieții tale!”, scriau săptămâna trecută, pe Facebook, colegii polițistului.

Însă, după o luptă aprigă, vineri, polițistul local a pierdut lupta pentru viață.

“Astazi,colegul nostru,prietenul nostru,servantul vostru 25 de ani stimați cetățeni ai urbei,a pierdut lupta cu perfidul virus! Un om ce a fost în “prima linie” din ziua 1 a pandemiei fara a i se recunoaște meritele.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Polițiștilor Locali Buzău.

În memoria colegului lor, care s-a stins prea devreme, polițiștii locali din Buzău au ținut un scurt moment de reculegere în fața spitalului.

Colegii lui Cătălin Simion își plâng fostul prieten.

“Colectivul Direcţiei Poliţiei Locală Buzău îşi exprimă regretul şi tristeţea la trecerea prematură in nefiinţă, în lupta cu virusul SARS-COV-2, a colegului nostru, poliţist local Simion Cătălin şi transmite condoleanţe familiei îndurerate precum şi tuturor prietenilor şi colegilor acestuia.  Născut la data de 01.03.1972, Simion Cătălin a fost angajat din anul 1995 mai întâi în Corpul Gardienilor Publici, Poliţia Comunitară şi până în prezent în cadrul Poliţiei Locală Buzău. Cătălin a fost un profesionist, un om de mare caracter, devotat profesiei, punând de cele mai multe ori, problemele profesionale înaintea celor personale. Odihneşte-te în pace, Cătălin!”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Locală Buzău.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Da, este o realitate neagra, sumbra, inumana….Functionarii si politistii locali din primarie primesc cate 2-5 masti pe saptamana de fiecare, nu sunt protejati in fata pandemiei, dezinteres major fata de viata si sanatatea lor. Acesti politisti NU AVEAU VOIE SA PLECE IN MISIUNI LA CARANTINATI FARA COSTUME DE PROTECTIE, MASTI, VIZETE, MANUSI. Nu se gandeste nimeni ca si ei sunt tot cetateni, cei care sunt tot timpul invocati, ca si ei platesc taxe si impozite, ca si ei au acasa familii, copii, parinti. E cumpli! Salariile le au la nivelul anului 2015, nu le-au mai fost indexate macar cu rata inflatiei de pe vremea lui Tariceanu, singurul spor legal acordat a fost taiat si acela in 2016 si nici macar in Legea salarizarii bugetarilor nu sunt mentionati, veniturile lor, viata lor fiind la mana primarilor. Bine ca avem locomotiva si beculete de sute de mii de euro! pentru astea sunt bani.

  • Sunt bani fara numar, cu parandarat, la greu si pentru salarii nesimtite din banul public de 4-6000 de euro, la handbal fete si baieti! RUSINE TOMA,rusine consilierilor locali si judeteni !!!