Actualitate POLITICĂ

PREFECTUL, ”AMENINȚAT” DE PSD CĂ VA AVEA SOARTA OMOLOGULUI SĂU DIN BUCUREȘTI! Cum se apără Leonard Dimian

Atac dur la adresa prefectului Leonard Dimian din partea social democraților buzoieni. Senatorul Lucian Romașcanu a vorbit astăzi, în conferința de presă susținută la Buzău alături de primarul Constantin Toma, despre o serie de acțiuni ”nelalocul lor” pe care le-ar întreprinde anumite instituții de control din județ, la îndemnul prefectului Leonard Dimian. Mai mult, social democratul a anunțat chiar că, dacă va avea certitudinea că astfel de acțiuni vor continua, “ceea ce s-a întâmplat la București se va întâmpla și la Buzău”. Mai exact, social democrații ar putea cere chiar înlocuirea prefectului Leoanard Dimian. La rândul său, prefectul a catalogat declarația senatorului PSD ca fiind ”un semn de campanie electorală precoce.”

Senatorul Lucian Romașcanu a vorbit despre faptul că ar avea numeroase semnale din partea unor primari care ar fi primit telefoane și controale”care duc spre o zonă dincolo de normal”.

”Au început deja telefoane către primari, controale care duc spre o zonă dincolo de normal. Vom fi foarte atenți și vom răspunde pe măsură. Nu cred că e cazul să avem amenzi de câte trei ori, patru ori pe săptămână pentru anumiți agenți economici care au o anumită orientare politică neplăcută prefectului. Poate ar fi cazul să facă abonamente, să nu-i mai deranjeze pe oameni de atâtea ori. Aș vrea să transmit un mesaj extrem de puternic către instituțiile de control ale statului începând cu șeful lor, prefectul județului Buzău, să se abțină de la orice acțiune care poate duce în sfera politică. Vom fi atenți la orice abuz pe care îl fac, la orice racolare de primari, iar lucrurile nu vor rămâne așa. Ne vom adresa tuturor instanțelor, în măsura în care va fi necesar, de a curma asemenea obiceiuri de a transforma acțiunea administrativă în armă politică. Îi cerem prefectului să își vadă de ceea ce are de făcut pentru combaterea pandemiei, de coordonarea instituțiilor deconcentrate și să lase activitatea politică în seama partidelor politice”, a mai adăugat Romașcanu.

Senatorul PSD spune clar că dacă va avea semnale că astfel de acțiuni vor continua, social democrații se vor adresa organelor competente, iar prefectul Buzăului ar putea avea aceeași soartă ca cel din București, respectiv Gheorghe Cojanu, care recent a fost înlocuit din funcție.

”Există semnale de la câțiva primari de ai noștri care au fost sunați și li s-a spus , pe ocolite, că ar fi bine să se gândească înainte de acțiunile pe care le vor face în această campanie. Credem că este o greșeală trecătoare a domnului prefect. Dacă va continua, ceea ce s-a întâmplat la București se va întâmpla și la Buzău”, a spus Lucian Romașcanu.

În același timp, senatorul a punctat că angajații din aceste instituții trebuie să-și facă treaba fără să țină cont de ”ce li se dictează politic”

”Sunt oameni care își fac treaba în aceste instituții de control, dar toți  depind de niște șefi, care depind de un alt șef, care dacă dă niște ordine nelalocul lor,  vor fi obligați să facă treabă în consecință. Și noi vrem să –i anunțăm că e bine  să-și facă treaba așa cum trebuie, nu cum li se decide politic de la vârf”, a spus Romașcanu

Primarul, atac dur la adresa PMP

La rândul său, primarul Constantin Toma a precizat că Leonard Dimian ar fi susținut de PMP și că „această gașcă poate dispare din peisajul municipiului și județului Buzău.”

”Acest domn prefect a fost pus în funcție de Adrian Mocanu, de domnul deputat, de Partidul Mișcarea Populară,  și fac un apel la buzoieni ca această gașcă poate dispare din peisajul   municipiului și județului Buzău. De 12 ani, n-a făcut decât să murdărească și orașul, și județul Buzău. Încearcă, prin tot felul de tertipuri, și acum”, a adăugat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Cum se apără Leonard Dimian

Nici dreptul la replică din partea prefectului Leonard Dimian nu a întârziat. Printr-un comunicat de presă, Dimian spune că totul este ”un semn de campanie electorală precoce”, din partea PSD.

”Declarațiile făcute de unii politicieni care încearcă să proiecteze imaginea unei vânători declanșate de instituțiile de control ale Statului nu reprezintă altceva decât un semn de campanie electorală precoce.  Instituția Prefectului rămâne garantul respectării legii în județul Buzău, în ciuda atacurilor politice care, cel puțin înainte de alegeri, reprezintă un instrument de campanie electorală folosit în mod uzual de către politicieni”, spune prefectul Leonard Dimian

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Au dreptate si pesedeii dar așa procedau ei in trecutul apropiat…..Romascanu ar face bine sa-si vada de treaba…..și Tomiță la fel…..asta ca să nu deschid carnețelul cu notițe și însemnări….Cât îl privește pe prefectul județului cred că pot afirma fără să greșesc că întradevăr calitatea personalului angajat la cabinetul prefectului este foarte slabă…foarte slabă….Sunt doi dintre ei care se ocupă numai de sforării. Ori, nu se poate asa ceva !