Social

PROFESOARĂ CARE PREDĂ LA ȘCOALA DIN IZVORU DULCE, TRECUTĂ ÎN SCENARIUL ROȘU: ”Copiii au primit măști doar în prima zi. Îmi este teamă…”. Reacția conducerii școlii

Profesoara Andreea Adelina Chiricioiu, care predă la școala din Izvoru Dulce, comuna Merei, trecută în scenariul roșu după ce un cadru didactic a fost confirmat cu COVID-19, trage un semnal de alarmă, pe contul său de facebook asupra riscurilor de îmbolnăvire a colectivității de elevi și cadre didactice în condițiile în care copiii nu au primit măști de protecție, decât în prima zi de cursuri.

”Structura Școala Izvoru Dulce ce aparține Școlii Gimnaziale Merei a fost închisă iar activitatea didactica va trece în online începând de marți,22.09.2020, deoarece avem în rândul profesorilor un caz de CORONAVIRUS!
Școala refuză să informeze părinții și copiii! La aceste două scoli nu se oferă măști de protecție elevilor, acestea fiind oferite doar în prima zi de scoală.
Deși Primăria Merei a alocat fonduri pentru achiziționarea de măști, școala refuză să le ofere !!!! De aici și problemele de infectare cu SarsCov-2.
La Școala Gimnazială Lipia elevii primesc măști, fiind singura structură ce oferă aceste materiale de protecție, dar nu au fost luate toate măsurile iar acestea sunt aruncate de copii pe marginea drumului!!!
Avem profesori comuni la cele 3 școli!!!!
Ca părinte, îmi este teamă pentru copilul meu!!!Așteptăm lămuriri si nu SECRETIZAREA informațiilor!!! scrie profesoara pe facebook.

Școala Izvoru Dulce, care în prima săptămână de cursuri a învățat după scenariul verde a trecut în scenariul roșu, cu ore exclusiv online, după ce un cadru didactic care predă la mai multe clase a fost confirmat cu coronavirus.

Pe de altă parte, directorul școlii din Izvorul Dulce, Maria Anton, a declarat pentru șansanews.ro că elevii au primit măști la intrarea la ore și le sunt asigurați dezinfectanți:

”Școala a asigurat tot ce trebuie. Înainte de începerea școlii, în săptămâna anterioară începerii școlii am creat un grup de inițiativă așa cum prevede ordinul comun al Ministerului  Sănătății și al Ministerului Învățământului, un grup de inițiativă format din membrii din consiliul de administrație, din coordonatorii școlilor și din reprezentanți ai părinților, asistența medicală comunitară, un reprezentant al Primăriei, dar acesta nu s-a prezentat, și am vizitat împreună toate școlile, am văzut toate măsurile care s-au luat, am notat dacă ceva a lipsit și totul a  fost completat. În fiecare zi, copiii au primit măști, dezinfectantele sunt peste tot. Avem totuși elevi care ne spun că nu doresc masca de la școală, pentru că părinții o doresc pe cea de acasă.

Copiii au primit măști în fiecare zi! Dezinfectanții sunt la dispoziția copiilor în fiecare clasă, nu doar pe holuri și în grupul sanitar.”.

Pe de altă parte, directorul școlii gimnaziale din Izvoru Dulce, Maria Anton, relatează cum au decurs lucrurile din momentul în care un profesor din această unitate de învățământ a fost confirmat cu COVID-19.

,,Doamna profesor a participat doar în prima zi, la deschidere. A luat contact cu elevii în mod protejat. Atât dânsa, cât și elevii toți au avut măști, apoi a doua zi i-a fost rău, a făcut temperatură și s-a simțit rău. S-a prezentat la urgențe, acolo a  fost  reținută la spital, i s-au făcut testele și de abia vineri am primit un mesaj din partea dânsei, nici măcar un mesaj oficial din partea  DSP-ului, că a fost confirmată pozitiv. Luni dimineață am găsit mail din partea DSP-ului pe adresa școlii. Ca atare, luni, ne-am întrunit în Consiliul de Administrație și am hotărât pentru binele întregii școlii să intrăm în online cu toți ceilalți profesori și elevi, să dezinfectăm  toată școala. Profesoara nu a interacționat chiar cu toată școala, dar faptul că a pătruns în școală, noi am considerat că trebuie să luăm aceste măsuri asupra tuuror.”

Mica Publicitate