Alertă Coronavirus Buzău

RAPORT DSP: 39 DE CAZURI NOI DE COVID-19, LA BUZĂU, ȘI 3 DECESE. Și în Spitalul Județean, apar cazuri noi

Buzăul înregistrează, marți, 39 de cazuri noi de coronavirus, la pacienți cu vârste cuprinse între 6 luni și 90 de ani.  9 dintre pacienți s-au testat în privat și unul a fost diagnosticat într-un spital din alt județ, restul fiind bolnavi din focare sau care au ajuns la spital cu semne de boală. Printre cei confirmați, marți, se numără și o asistentă de la Terapie Intensivă din Spitalul Județean, acolo unde e focar de boală. Asta după ce și luni a fost raportat un caz, la un angajat în cadrul UPU, din Spitalul Județean.

Cu cele 39 de cazuri noi, Buzăul ajunge la un total de 1870 de cazuri de COVID-19 de la debutul pandemiei, cu 1067 persoane vindecate, dar și cu 59 de decese.

Trei dintre aceste decese sunt raportate marți.

DECES NR.57

Pacient în vârstă de 59 ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptome specifice Covid- 19. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea pacientului se înrăutățește și este transferat la Spitalul Județean de Urgență Galați pe sectia de ATI, unde survine decesul. Comorbidități: insuficiență respiratorie cronică.

DECES NR.58

Pacient în vârstă de 67 de ani se prezinta la  UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2. Se internează în Spitalul Ramnicu Sarat. Evoluția nu este favorabilă și se transferă la Spitalul Victor Babeș din București, unde survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune arterială, obezitate, sindrom de hepatocitoliza, litiaza renală.

DECES NR.59

Pacient în vârstă de 85 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu insuficiență respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și rămâne internat pe secția de ATI /PNF. Evolutia bolii este nefavorabila și survine decesul. Comorbiditati: insuficiență respiratorie cronică, hiptertensiune arterială,  insuficiență cardiacă.