Actualitate

REȚEA DE TRAFICANȚI DE ETNOBOTANICE, DESTRUCTURATĂ DE POLIȚIȘTI ȘI PROCURORI. Lista localităților unde erau vândute drogurile, cu ce preț se vindeau (FOTO)

Rețea de trafic de etnobotanice cu ramificații în Buzău și Galați, destructurată în urma a zeci de percheziții desfășurate de polițiștii și procurorii buzoieni.

Oamenii legii au descins miercuri astăzi la 28 de adrese, din ambele județe, la indivizi cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani, cu toții bănuiți de trafic de etnobotanice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2019 – august 2020, mai multe persoane din Buzău ar fi achiziționat substanțe psihoactive de la un bărbat din Galați, în vârstă de 25 de ani. Ulterior, le-ar fi revândut către cumpărători din municipiul Buzău și din localitățile limitrofe. Etnobotanicele au ajuns la Movila Banului, la Săpoca, Cernătești, Gherăseni și Costești. Etnobotanicele erau vândute cu 10 lei/pacheţel.     

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1,2 kg substanțe psihoactive, recipiente ce conțineau substanțe utilizate la prepararea produsului finit, telefoane mobile folosite la vânzarea de droguri dar și peste 7000 de lei și 400 de euro, sume ce se suspectează că provin din vânzarea de stupefiante.

La finalul perchezițiilor, polițiștii și procurprii au pus în executare 16 mandate de aducete, suspecții urmând a fi audiați. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

La destructurarea rețelei au participat alături de procurori si polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Ialomița, Vrancea, Brăila şi Dâmboviţa, polițiști din cadrul Poliției municipiului Buzău, precum și jandarmi din Bacău, Ploiești și Buzău