Actualitate

S-a decis! De luni, toți elevii intră în vacanță

De luni, 25 octombrie, toți elevii intră în vacanță. Este decizia pe care au luat-o autoritățile de la București în urma unei ședințe în cadrul căreia s-a discutat despre explozia cazurilor de coronavirus și soluțiile pentru limitarea răspândirii virusului.

La finalul ședinței, președintele Klaus Iohannis a anunțat că una dintre deciziile luate a fost aceea ca de luni toți elevii să intre în vacanță timp de două săptămâni.

”Este evident că şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi, dar şi prin personal – profesorii, învăţătorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, începând de luni, deci de săptămâna viitoare de luni, ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu pentru două săptămâni. Deci începând de luni este vacanţă şcolară.”

Pe de altă parte, de săptămâna viitoare masca de protecție va fi obligatorie peste tot.

“Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot: şi în interior, şi în exterior, şi în târguri, şi la cinematograf şi dacă vă plimbaţi pe stradă este obligatoriu să aveţi mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii, care vor intra în vigoare de luni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Vor intra în vigoare și alte restricții, a adăugat șeful statului. Lista va fi bătută în cuie de Guvern, până cel târziu vineri. Cert este că va fi restricționată circulația pe timpul nopții iar certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul la tot mai multe activități, conform declarațiilor președintelui.