Actualitate

S-A DESCHIS PRIMUL CENTRU DRIVE-THRU LA BUZĂU. Unde și cum funcționează. Ce spun primii buzoieni vaccinați aici (Video+foto)

Vaccinare fără programare, direct în mașină, în primul centru drive-thru din Buzău. Vineri, 7 mai, s-a dat startul vaccinării anti COVID în centrul amenajat în parcarea Kaufland, situat la ieșirea din Buzău spre Ploiești.

Primii buzoieni cărora li s-a administrat serul anti coronavirus în centrul drive-thru au fost membri ai aceleiași familii, persoane de toate vârstele. Unii au declarat că au decis să se vaccineze aici întrucât nu au reușit să se programeze pe platformă, alții au aflat zilele acestea de deschiderea centrului și nu au stat pe gânduri. Părinți și copii au mers să se vaccineze chiar în primele minute de la deschiderea centrului, după ce au văzut cât de rău poate fi afectat organismul de noul coronavirus, o rudă de-a lor fiind infectată. Cu toții au spus același lucru: vaccinarea este singura soluție pentru a învinge virusul și pentru a reveni la viața de dinainte de pandemie.

Tot în prima jumătate de oră după startul vaccinării în centrul drive-thru, zeci de motocicliști din Buzău s-au așezat la rând, la înțepat.

Alături de motocicliști s-a aflat și prefectul de Buzău, Silviu Iordache, care a făcut un apel către toți buzoienii să meargă cu încredere să se vaccineze.

Centrul drive-thru are 2 fluxuri de vaccinare iar serul folosit este cel de la Pfizer. Buzoienii care nu s-au imunizat până acum sunt așteptați la centrul din parcarea hipermarketului, doar cu buletinul. Vor completa un simplu chestionar și apoi li se va administra serul anti COVID. Centrul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 și 20:00.

Odată dat startul acestui proiect, în funcție de numărul buzoienilor care se vor prezenta la vaccinare, autoritățile au în plan amenajarea de noi centre volante, atât în municipiul BUzău, cât și la Râmnicu Sărat.

“În funcție de succesul acestui centru, ne propunem să mai deschidem încă un centru drive-thru în parcarea Kaufland de la Râmnicu Sărat și încă un centru în zona centrală a municipiului Buzău, undeva în zona Pieței Centrale, Parcul Sf. Îngeri, unde avem un număr mare de persoane zilnic și unde am putea atrage mai mulți oameni către zona de vaccinare. Practic, ne ducem noi către cetățean, nu mai așteptăm să vină cetățeanul în centrele de vaccinare”, a declarat prefectul de Buzău, Silviu Iordache.