Piața IT din România înregistrează creșteri spectaculoase de la un an la altul. Numai în 2022 a depășit 9 miliarde de euro, industria IT având, practic, un impact de 7% din Produsul Intern Brut la ora actuală. Specialiștii estimează că în maximum 2 ani va depăși o valoare de 12 miliarde de euro.
Dezvoltarea din sectorul IT, ai cărui specialiști sunt recunoscuți la nivel mondial, a venit și pe fondul unor facilități fiscale oferite angajaților din domeniu.
Facilitățile îi vizau însă doar pe IT-iștii din privat, nu și pe cei din sistemul public. Iar în condițiile în care se vorbește tot mai mult de digitalizare, un ordin comun, semnat de ministerele Cercetării, Educației, Muncii și Finanțelor, prin care scutirea de impozite aplicată IT-iștilor a fost extinsă și pentru specialiștii din sectorul public, a venit ca o necesitate. Acesta va deveni aplicabil de luna viitoare.
“Această iniţiativă face dreptate pentru IT-iştii din sectorul public, fiind o chestiune de normalitate ca aceştia să beneficieze de aceleaşi facilităţi precum cei care lucrează pentru firme private. România viitorului este România digitală, iar un sector public puternic digitalizat înseamnă un stat prietenos cu cetăţeanul. Pentru toate acestea, e nevoie de resursă umană de calitate în sectorul public, cu atât mai mult în ceea ce ţine de transformarea digitală a administraţiei”, a declarat la momentul semnării ordinului ministrul liberal al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.
Ordinul mai aduce și alte noutăți. Acestea pot fi consultate AICI.
Adaugă comentarii