Actualitate

Schimbare radicală a vremii. Vânt puternic în tot județul și temperaturi sub 10 grade. Unde este cel mai frig

Vânt puternic, miercuri după amiază, în tot județul, și temperaturi cu mai bine de 10 grade mai scăzute față de cele de ieri. În municipiul Buzău, de exemplu, după prânz vântul a început să bată din ce în ce mai tare. La ora 14:00, viteza maximă la rafală a fost de 30 km/h.

Însă, în zona de munte, la Bisoca, vremea este mult mai rea. Vântul bate la rafală cu aproape 80 km/h. Iar temperaturile au scăzut drastic. La ora 14:00, la Bisoca, se înregistrau doar 9,4 grade Celsius.

Sursa meteoromania.ro

Pe de altă parte, avertizarea cod galben de vânt emisă ieri de meteorologi rămâne în vigoare până deseară la ora 21:00. Meteorologii spun că vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h. local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Până la ora postării acestei știri nu au fost semnalate probleme din cauza vântului în județ. Șoferii sunt, însă, sfătuiți să circule cu atenție pentru că pot apărea probleme pe șosele din cauza rafalelor puternice. În unele zone din țară vizibilitatea este extrem de scăzută din cauza prafului adus de pe câmp, pe șosea. Astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să utilizeze corespunzător luminile.  

Etichete