Social

Școală din Buzău închisă din cauza gripei

Directorul Școlii Gimnaziale din Cilibia, Doinița Guțeniuc, a luat miercuri decizia de închidere a unității de învățământ după ce a observat că școala e aproape goală, elevii acuzând că lipsesc pentru că sunt răciți.
”A existat un număr mare de copii care au absentat. Discutând cu părinții , am aflat că aceștia ar fi  răciți. În comună, nu există medic de familie, pentru că este în concediu medical. Am luat decizia de a suspenda astăzi cursurile, să facem dezinfecția, pentru a fi siguri că nu apar probleme și mai grave”, a declarat pentru sansanews.ro directorul școlii de la Cilibia Doinița Guțeniuc.
În județul Buzău, potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP , de la începutul sezonului rece au fost diagnosticate cu gripă 159 de persoane.
”Raportarea la zi arată că în total sunt 159 de cazuri răspândite, 3 sunt confirmate de laborator, restul clinic. Suntem ca și serviciu de supraveghere a stării de sănătate suntem într-o alertă. Trebuie să facem instruiri, să verificam dacă ce instruim se aplică în practică, vine si coronavirusul care impune o atenție și mai  mare”, a declarat miercuri pentru sansanews.ro, medicul Carmen Scântei.