Actualitate

Școala din Parc își redeschide porțile. O serie de surprize îi așteaptă pe cei mici

La finele acestei săptămâni, Școala din Parc își redeschide porțile. De data aceasta, primele ateliere și spectacole vor avea loc într-o zonă special amenajată din Parcul Crâng, la Obelisc.

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 12:00 și până după amiază, în jurul orei 16:00, copiii sunt invitați să petreacă timpul liber în natură, învățând lucruri noi și distrându-se. Ateliere de știință, ateliere practice, șezătoare cu fluiere și spectacole de magie, sunt doar câteva dintre surprizele cu care vor fi așteptați cei mai mici buzoieni în Crâng. 

“Pentru început activitatea noastră se va desfășura la sfârșit de săptămână și va oferi copiilor bucuria spectacolelor de teatru, a atelierelor (muzică, teatru, dans, pictură) , întâlniri și activități de dezvoltare personală, activități de economie circulară și ecologie, ateliere stiințifice și tehnologice.Weekend-ul acesta vă așteptăm să faceți cunoștință cu Teo Magicool- un magician empatic și atent cu cei din jur, mereu dispus să ajute și facă publicul să râdă, dar și cu trupa Trei Parale, tineri orăşeni atraşi de muzica tradiţională specifică spaţiului carpatic, alăturând muzicilor româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc în acest loc. Instrumentele pe care le folosesc sunt vechile instrumente ale satului: fluierul, cavalul, tilinca (un fluier arhaic fără găuri) cobza, drâmba, simple percuţii etc.”, anunță viceprimarul Oana Matache.

Organizatorii au decis ca noua etapă a proiectului Școala din Parc să înceapă în Parcul Crâng, cel mai mare parc din municipiu, pentru a da posibilitatea cât mai multor copii să participe la ateliere.

“Anul acesta, pe lângă activitățile culturale și educaționale nonformale pe care le dezvoltăm în parcurile din municipiul Buzău, dar și în cartiere, avem ca noutăți dezvoltarea unui hotspot cultural chiar în mijlocul naturii, în zona Obeliscului din Parcul Crâng. Această inițiativă are ca scop petrecerea timpului liber în familie și crearea acelui sentiment de apartenență la comunitate prin activitățile pe care noi le vom propune acolo. Practic, vor fi o serie de weekenduri dedicate copiilor, familiilor, comunității, prin spectacole și ateliere.”

Programul weekendului de debut:

8 aprilie, Parcul Crâng zona Obelisc:

  • Ora 12:00 – Atelierul emoțiilor
  • Ora 13:00 – Atelier pascal
  • Ora 14:00 – Spectacol TeoMagicool
  • Ora 15:00 – Atelier practic

9 aprilie, Parcul Crâng zona Obelisc:

  • Ora 12:00 – Atelierul de știință
  • Ora 13:00 – Atelier art&craft
  • Ora 14:00 – Șezătoare cu fluiere și povești
  • Ora 15:00 – Concert 3 parale

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă și nu va permite defășurarea atelierelor în aer liber, activitățile se vor desășura la Centrul Iazul Morii.