Drumul Morții, cunoscut pentru numărul de cruci care depășește numărul bornelor kilometrice, cel care leagă sudul țării de Moldova, va fi prevăzut cu pasaje pietonale. Numărul imens de accidente a presat autoritățile să ia măsuri, astfel că se vor investi bani pentru siguranța participanților la trafic.
DN2E85, sau Șoseaua Morții, cum i se mai spune, este unul dintre cele mai tranzitate și mai periculoase drumuri din țară. Valorile de trafic sunt foarte mari, iar accidentele la ordinea zilei. Viteza, dar și traversările neregulamentare sunt principalele cauze ale tragediilor. Pentru a stopa acest șir de accidente, CNAIR intenționează să construiască mai multe pasaje pietonale. A scos la licitație contractele pentru realizarea Studiului de Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru 8 pasaje pietonale, dintre care 7 pe DN2E85. Valoarea totală a proiectului este de aproape 2,5 mil lei.
La Buzău vor fi amplasate patru pasaje pietonale la Limpezis, Costești, Mărăcineni și Poșta Câlnău. Conform caietului de sarcini, notează Economedia, pasajele vor fi prevăzute cu lifturi pentru persoane cu dizabilități, scări fixe și rulante, supraveghere video și posibilitatea alimentării cu energie din panouri solare. Durata Studiului de Fezabilitate este de 90 de zile, iar Proiectul pentru Autorizarea Lucrărilor de 60 de zile.
Pe DN2 E 85 traficul este la nivel de autostradă,pe unele tronsoane se circulă pe acostament lărgit folosit incorect ca bandă de circulație, iar depășirile sunt foarte periculoase. În anii `90, când a fost reabilitat drumul, a fost prevăzută și lărgirea acestuia, iar acum, marginile drumului înlocuiesc a doua bandă. Din acest motiv, șoferii care circulă cu viteză legală sunt „împinși” pe acostament de cei care vin cu viteză din spate și nu depășesc pe contrasens. În plus, camioanele care merg mai încet folosesc acostamentul, iar dacă doi șoferi depășesc în același timp nu rămâne suficient spațiu între mașini.
La Mărăcineni se formează cele mai multe ambuteiaje, zilnic tranzitând zona, conform CNAIR, peste 31.000 de mașini. Ca nivel de comparație, în cele mai aglomerate zile de vară, pe Autostrada Soarelui, la Fetești – stațiile de taxare, sunt aprox. 35 000 treceri.
SURSA INFO-Economedia
Adaugă comentarii