Actualitate Agricultura acum

Spanacul longevității, scos la comercializare de Stațiunea de Cercetare. Cât costă

Spanacul longevității este gata de comercializare la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Cercetătorii spun că este o plantă care ne poate îmbogăți sănătatea și calitatea vieții datorită conținutului ridicat în substanțe nutritive/nutrienți și potențialul de a promova longevitatea.

”În căutarea secretului longevității și a unui stil de viață sănătos, oamenii au adesea tendința de a se întoarce către natură. Printre numeroasele plante care ne pot îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții, Gynura procumbens și Gynura bicolor, cunoscute drept “spanacul longevității”, ies în evidență datorită proprietăților lor excepționale”, spun cercetătorii.

Cele două soiuri de spanac se găsesc la vânzare la prețul de 10 lei ghiveciul. Iată proprietățile fiecărui soi:

Gynura procumbens – Mărește rezistența organismului

Gynura procumbens, denumit și “spanacul pentru colesterol”, este o plantă erbacee perenă originară din sudul Chinei și din regiunea Indochinei. Această plantă a captat atenția cercetătorilor datorită proprietăților sale medicinale uimitoare. Gynura procumbens este bogată în substanțe antioxidante, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, care ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației în organism. De asemenea, conține compuși fitochimici unici, care îi conferă proprietăți antitumorale și imunomodulatoare.

Această plantă minunată este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a mări rezistența organismului în fața bolilor. Studiile preliminare indică faptul că un consum regulat de Gynura procumbens poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, îmbunătățind astfel sănătatea inimii. De asemenea, se crede că această plantă poate contribui la prevenirea unor afecțiuni cronice, precum diabetul și bolile neurodegenerative.

Gynura bicolor – Un aliat pentru sănătatea digestivă

Gynura bicolor, cunoscută și sub numele de “spanac de Okinawa”, este o plantă perenă cu frunze colorate și aspect atractiv. Gynura bicolor este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina E, betacaroten, fier și calciu. Una dintre calitățile sale remarcabile este capacitatea de a promova sănătatea digestivă.

Extractele din frunzele plantei Gynura bicolor conțin compuși bioactivi cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare, care pot ajuta la reducerea inflamației intestinale și la prevenirea infecțiilor gastrointestinale. De asemenea, se crede că Gynura bicolor poate fi benefică pentru persoanele care suferă de afecțiuni digestive, precum sindromul de colon iritabil și boala inflamatorie intestinală.